Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίστηκε το έθιμο της παρασκευής τσιγαρίδων για ακόμη μία χρονιά στο Μαυρομμάτι

Συνεχίστηκε για ακόμη μία χρονιά ανήμερα του Άη Γιαννιού την Πέμπτη 7-1-2016 -για το καλό του χρόνου- στο Μαυρομμάτι το έθιμο της παρασκευής τσιγαρίδων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μαυρομματίου κ. Γ.Νάσιο.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι ετοιμασίες για την Παρασκευή των τσιγαρίδων από τους δύο «ειδικούς» στην παρασκευή φίλους του Συλλόγου κ. Ηλία Κωτή και Ευάγγελο Κούρτη τους οποίους ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά. Επίσης ευχαριστούμε το ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ «ΝΙΚΗ» το πρατήριο υγρών καυσίμων Β. Παλάντζα, τα κρεοπωλεία «ΒΑΣΙΛΗΣ» Γκαραβέλα, και Τριανταφύλλου στο Μουζάκι, τον συγχωριανό μας κ. Βασίλη Τζιουβάρα (Σαλατώνα) για την προσφορά του κρασιού, τον Παναγιώτη (Τάκη) Ανδριά για τα τραπεζοκαθίσματα καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην Παρασκευή των τσιγαρίδων.

Οι τσιγαρίδες μοιράστηκαν σε όλους όσους παραβρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας αλλά και σε όσους ήρθαν να τις γευτούν. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι προσήλθαν στο χώρο του σχολείου και μικρά παιδάκια που πρώτη φορά στη ζωή τους είδαν και γεύτηκαν τσιγαρίδες. Μερικά δε παιδάκια νόμισαν ότι είναι ένα είδος ….γαριδάκια όπως χαρακτηριστικά μας είπαν.

Στο χώρο της παρασκευής των τσιγαρίδων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός η Δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Βιβή Ντούρβα, ο Δ. Σύμβουλος κ. Α. Μπαλατσός, ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Γ. Νάσιος ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» κ. Γ. Αποστολόπουλος και αρκετοί χωριανοί μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δ.Γιώτης
Η γραμματέας
Έφη Γιώτη

tsigarides_4

tsigarides_3

tsigarides_1

tsigarides_2




Total
0
Shares
Previous Article

Το εργοστάσιο στέβιας στον Κόμπελο επισκέφτηκαν οι βουλευτές ν. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

Next Article

Ρογκατζάρια στο Μουζάκι την παραμονή των φώτων (φωτο-video)