Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους Σοφάδες

Με έργα ασφαλτόστρωσης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Πλαστήρα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους Σοφάδες με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών

-Έργα ασφαλτόστρωσης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος πραγματοποιήθηκαν στις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Πλαστήρα, που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων

Συνεχίζονται τα έργα στο Δήμο Σοφάδων που εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ευρύτατων παρεμβάσεων και σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών. Παρεμβάσεις που θα εξελίσσονται στοχευμένα, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως τα έργα ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος έγιναν στις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Πλαστήρα, που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών Έδρας Δήμου» ανέρχεται στο ποσό των 170.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου.

Η μελέτη αφορούσε εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στις δημοτικές οδούς:

Πλαστήρα της Δημοτικής Κοινότητας Σοφάδων από τη συμβολή με την Αγίου Γεωργίου και προς την έξοδο της πόλης

Ελ. Βενιζέλου από την συμβολή με την Κιερίου έως την διασταύρωση με την Αγίου Γεωργίου.

asfaltostroseis venizelou-plastira 001

Οι φθορές είχαν δημιουργηθεί από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο αλλά και από τις αποκαταστάσεις των τομών εκσκαφής διάφορων ΟΚΩ που με την πάροδο του χρόνου είχαν υποστεί καθίζηση και έχρηζαν αποκατάστασης.

Οι εργασίες εκτελέστηκαν σύμφωνα με τις αναλυτικές προμετρήσεις της μελέτης και συγκεκριμένα:

Έγινε φρεζάρισμα του υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος με χρήση ειδικών κατάλληλων μηχανημάτων

Έγινε ασφαλτόστρωση με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm με χρήση κοινής ασφάλτου και αφού προηγήθηκε διάστρωση με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους σε τμήματα των οδών όπου απαιτούνταν

Έγινε καθαίρεση υπαρχόντων τσιμεντένιων ραμπών επί του οδοστρώματος

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Σκρέτα, επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κάνοντας παράλληλα την εξής δήλωση:

«Παρά τις γνωστές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η  Αυτοδιοίκηση, προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον ιδανικότερο τρόπο τους πόρους του Δήμου μας και να κατασκευάσουμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε αυτή την προσπάθεια, απαιτείται  σωστός προγραμματισμός, όραμα και σχέδιο.

Ο Δήμος Σοφάδων, υλοποιώντας το σχεδιασμό του, αλλάζει την εικόνα στον τομέα της οδοποιίας.

Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αναζητούμε, να διεκδικούμε και να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει από διάφορα ταμεία εθνικά ή ευρωπαϊκά, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε να κατασκευάζουμε έργα υποδομής που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.»




Total
0
Shares
Previous Article

Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Σπηλιώτη στον Ελληνόπυργο

Next Article

Στη Νότιο Ιταλία η μικτή χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης