Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζονται κανονικά τα πάγια χορηγήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

c0b30fe429b289eb91965e90f87870eb

Συνεχίζονται κανονικά τα πάγια χορηγήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Θετική έκβαση είχε το ζήτημα που είχε προκύψει με το κονδύλιο των πάγιων χορηγημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Μετά τις ενέργειες της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα,  σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κώστα Νούσιο  και έπειτα  από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, εγκρίθηκε και πέρασε νομοθετική διάταξη, δίνοντας λύση στο θέμα αυτό, που απασχολούσε την ΠΕ Καρδίτσας και φυσικά τους απασχολούμενους που επί αρκετούς μήνες βρίσκονταν στην αβεβαιότητα.

Όπως τόνισε η Βουλευτής:  «Το ζήτημα εκταμίευσης των πάγιων χορηγημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα είχε παγώσει εδώ και κάποιους μήνες, φέρνοντας σε οικονομική δυσπραγία απασχολούμενους στην  Π.Ε. Καρδίτσας και όχι μόνο,  των οποίων οι μισθοδοσίες καλύπτονταν από τα εν λόγω κονδύλια. Παράλληλα, το πρόβλημα άγγιζε και τη λειτουργία της ΠΕ αφού έκρινε ως απαραίτητους, τους εν λόγω εργαζομένους.

 Μετά από συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό και τον κ. Νούσιο και συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου οικονομικών, το ζήτημα λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αιτία αυτού του πρόσκαιρου αδιεξόδου υπήρξε διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το 2015, που άφηνε μετέωρη τη συνέχιση καταβολής των πάγιων χορηγημάτων στις περιφερειακές ενότητες για την κάλυψη μισθολογικών αναγκών του προσωπικού καθαριότητας.

Στην παρούσα κυβέρνηση όμως, είναι αρχή μας να βρίσκονται λύσεις, έτσι ώστε να μην χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους, πόσο μάλλον όταν απασχολούνται επί σειρά ετών, ακόμα και όταν πρόκειται για υποαπασχόληση. Δηλώνω δε την ικανοποίησή μου που την ίδια αρχή υιοθετεί και η Περιφέρεια».




Total
0
Shares
Previous Article
Pegasus

UAV ΠΗΓΑΣΟΣ: Η συναρπαστική ιστορία του πρώτου ελληνικού Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους

Next Article
maravas

Eυχές Δημάρχου Πύλης

Related Posts