Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται στο “Mouzaki Palace Hotel” το ιστορικό  37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

37o xorodiako festival.1

 

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης  παραβρέθηκε στο 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και απηύθυνε  χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους λέγοντας τα εξής:

«Το χορωδιακό τραγούδι αποτελεί ένα από τα ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού μας και υπηρετεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο σοβαρές μορφές της μουσικής τέχνης. Ο Δήμος Μουζακίου δε θα μπορούσε παρά ν’ αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση που παράγει και προάγει πολιτισμό.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Μουζάκι με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στο κοινό ν’ απολαύσει έργα σπουδαίων συνθετών μέσα από την ιδιαίτερη χορωδιακή τέχνη. Εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο μας ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και χτίζοντας γέφυρες φιλίας.

Με ξεχωριστή χαρά καλοσωρίζω τους συμμετέχοντες στο 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, τον Αλέξη Κωστάλα, που μας τιμά με την παρουσία του και εκφράζω τα συγχαρητήρια μου σε όσους εργάστηκαν για την οργάνωση του. Ο Δήμος Μουζακίου αναλαμβάνει τη δέσμευση να προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια».

Fanis Stathis Mouzaki slide

 

Εξάλλου συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη μέρα σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 το βράδυ στο “Mouzaki Palace Hotel” το ιστορικό  37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ, με μία εντυπωσιακή βραδιά και τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος της Καρδίτσας στο Ξενοδοχείο ‘’KIERION’’ και άρχισε το τριήμερο του Μουζακίου, ενώ την Κυριακή το Φεστιβάλ κλείνει στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης με τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Αγίου Νικολάου της Ερμούπολης της Σύρου, καθώς και Εκκλησιαστικών Τμημάτων άλλων Χορωδιών.

Για δυο ημέρες η αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του HOTEL KIERION της Καρδίτσας, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο (χορωδοί και κοινό), που κατέκλυσε την αίθουσα. Για δύο ημέρες η αίθουσα ‘’Αφροδίτη’’ του Κιέριον αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την τεράστια προσέλευση του κόσμου, που έδωσε βροντερό παρόν στις δύο πρώτες ημέρες του 37ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας. Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο καλωσόρισμα και στον Χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος διαχρονικά και ειδικότερα των Μακαριστών Μητροπολιτών Κλεόπα και Κύριλλου στην ύπαρξη και την ανάπτυξη του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

 Επίσης, αναφέρθηκε στην σημαντική απουσία του Μάνθου Γιολδάση, σημαντικού στελέχους του Χορωδιακού Κινήματος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Ακόμη χθες τιμήθηκε εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας ο Αλέξης Κωστάλας για την προσφορά του επί πολλά χρόνια στην Καρδίτσα, στον Πολιτισμό, στην Τέχνη και στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπως επίσης και η Suzana Kostic, Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις της Σερβίας και η Ivana Mirovic, Καθηγήτρια και Μαέστρος του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας για τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Καλλιτεχνική-Κριτική Επιτροπή.

Η τέταρτη ημέρα(4η) του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας επιφυλάσσει σημαντικές παρουσίες, όπως είναι η ιστορική Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που για δεκαετίες εκπροσωπεί την σπουδαία Χορωδιακή, Βυζαντινή Παράδοση της Καρδίτσας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό(Ευρώπη, Η.Π.Α.).

 

Για έξι(6) ημέρες η Καρδίτσα και  το  Μουζάκι  είναι στο επίκεντρο  της χορωδιακής ζωής της χώρας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 8.00το βράδυ, αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ στο Mouzaki Palace Hotel.   και μεθαύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου &Ελένης.

   Ειδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 περιλαμβάνει την εμφάνιση των παρακάτω χορωδιών:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 • MOUZAKI PALACE HOTEL ΩΡΑ 8:00 μ.μ.

 

  1. Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά
  2. Μικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Κουγιάννη
  3. Μικτή Χορωδία του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Αχιλλέα Μπίμπιλα
  4. Χορωδία Saint Sava του Νις Σερβίας, υπό τη διεύθυνση της Goga Stamenkovic

Κοινό Έργο: ‘’Popule Meus’’ του Αναγεννησιακού συνθέτη Tomάs Luis de Victoria(περ.1548-1611)- Διευθύνει η  Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις της Σερβίας Suzana Kostic.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.




Total
0
Shares
Previous Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article
laiki agora

Την Τρίτη αντί της Τετάρτης η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά στην Καρδίτσα

Related Posts