Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα στο Mouzaki Palace η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με εννέα χορωδίες

mouzakipalace xorodies

 

Σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 7:30 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» 

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 11ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Πάλλεται ο νομός Καρδίτσας από τον ενθουσιασμό, την ζωντάνια και το μεράκι των Μουσικών Συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δίνουν σάρκα και οστά σε ένα τεράστιο και πρωτοποριακό θεσμό.

Μία από τις ωραιότερες βραδιές επιφυλάσσει σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 7:30 μ.μ η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με εννιά (9) Χορωδίες από την Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Χαλκιδική και  Λάρισα!!!

Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής μελετούν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και τα παρουσιάζουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους.

Έρχονται να συμμετάσχουν σε ένα κορυφαίο θεσμό, να δείξουν το έργο τους και να συγκριθούν με τις υπόλοιπες Χορωδίες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σημαντική ήταν η παρουσία των Χορωδιών δύο Δημοτικών Σχολείων της Καρδίτσας, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης. Χορωδοί και μαέστροι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τίμησαν το μοναδικό Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής της περιοχής τους και ένα από τα εγκυρότερα διεθνώς.

Η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στην Καρδίτσα και στη 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, διαφορετικό ρεπερτόριο και διαφορετικό ήχο προσφέρουν καταπληκτικές βραδιές. Μετά από έντεκα (11) χρόνια παρουσίας, δυναμώνει και καθιερώνεται ως χορωδιακός θεσμός λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του κοινού.

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες ακροατές έχουν κατακλύσει την μεγάλη και πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του MOUZAKI PALACE HOTEL, η οποία ορισμένες βραδιές αποδεικνύεται μικρή για την τεράστια προσέλευση κοινού, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Πάρα πολλοί  όρθιοι παρακολουθούν εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.

Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού εδώ και 37 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος τόσο στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, είναι θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η φιλοσοφία του είναι βαθιά και διατρέχει όλο το θεσμό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Mάιο και τον Ιούλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει το Διαγωνισμό Χορωδιών του ANGRI (NAPOLI) Ιταλίας από 20 έως 25 Μαΐου 2019 καθώς και τα περίφημα CORSI ESTIVI του CAMPUS MUSICALE του  Σαλέρνο (23-28 Ιουλίου 2019). Ο Διαγωνισμός του Novisad στη Σερβία πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Luca Marenzio (1553\1554-1599) για τα 420 χρόνια από το θάνατό του, Antonio Bertali (1605-1669) για τα 350 χρόνια από το θάνατό του, Jiohann Rosenmuller(1619- 1684) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, Giuseppe Torelli(1658-1709) για τα 310 χρόνια από το θάνατό του, Henry Pursell (1659-1695) για τα 360 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Fridrich Handel (1685-1759) για τα 260 χρόνια από το θάνατό του, Hector Berlioz (1803- 1869) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του και  Johann Strauss (1825-1899) για τα 120 χρόνια από το θάνατό του.

Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον έμπειρο και  ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα, που με την χαρακτηριστική του χροιά και τις καλλιτεχνικούς του σχολιασμούς κρατά πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και καθηλώνει το κοινό.

Το χορωδιακό Φεστιβάλ τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

10η ΗΜΕΡΑ –  Σάββατο 6/4/2019-ΩΡΑ 7:30 μ.μ.- Αίθουσα Συναυλιών «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. Χορωδία Μοντεσσοριανών Σχολείων Αττικής, υπό τη διεύθυνση της Ρεβέκκας Θεοδωρίδου
  2. Χορωδία “ΕΥΧΑΡΙΣ” Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Σιβρή
  3. Παιδική Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού Θέρμης Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Κανάρη Κεραμάρη
  4. Χορωδία της Καρδιάς του Παιδιού, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Καρδιόλακα
  5. Χορωδία 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Δημητρίου
  6. Νεανική Χορωδία Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, υπό τη διεύθυνση του Παντελεήμονος Κουρτίδη
  7. Χορωδία 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Πάρτογλου
  8. Χορωδία Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά JEANNE D’ARC, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μούσουρα
  9. Παιδική Χορωδία Μουσικής Σχολής Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, υπό τη διεύθυνση της Άσπας Αγοραστού

Το Κοινό Έργο είναι η σύνθεση του Θεόδωρου Αντωνίου «ΣΤ’ΑΛΟΓΑ» που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες  και  θα διευθύνει η Suzana Kostic.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, – ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ- ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Καραϊσκάκεια: Oι μακροβιότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις της Καρδίτσας

Καραϊσκάκεια: Oι μακροβιότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις της Καρδίτσας

Next Article
ΣΠΑ Καρδίτσας vs Απόλλωνας Καλαμαριάς για την παραμονή στην Α2

ΣΠΑ Καρδίτσας vs Απόλλωνας Καλαμαριάς για την παραμονή στην Α2

Related Posts