Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στις 8.15 στο Mouzaki Pallas το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Ανεπανάληπτη η παρουσία του κοινού στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Στο Mouzaki Pallas, συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στις 8:15 το βράδυ, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Μουσικής με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών, που θα διαρκέσει έως την  Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Εντυπωσιάζει  το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν και το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τα χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.

Η φιλοξενία αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Mouzaki Pallas, που για τρίτη χρονιά φέτος ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μαθητές και μαθήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό μουσικό Φεστιβάλ, με ποιοτική μουσική και εκπληκτικές ερμηνείες από τις συμμετέχουσες χορωδίες και του καθηγητές τους, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές μουσικές ερμηνείες των χορωδιών και το φιλόξενο χώρο του Mouzaki Pallas.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

         Οι δραστηριότητες και συναυλίες εκτός Καρδίτσας, στο Μουζάκι, στις Σοφάδες (Τρίτη 14 Μαρτίου στις 8.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων) και τον Παλαμά (Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 8.15 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά), έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή με το ποιοτικό, αξιόλογο τραγούδι τα ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας.

         Τόσο η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μουζακίου κ. Ελένη Ρούσσα, όσο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ Νίκος Ευθυμιάδης ανέδειξαν την σημαντικότητα της διάχυσης του πολιτισμού της τέχνης και της μουσικής σε ευρύτερα στρώματα της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.

Την Παρασκευή, η βραδιά ξεκίνησε με τη Χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου, η οποία εντυπωσίασε το κοινό και ακολούθησε η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Βασίλειου Φανάρα, η οποία έλαμψε με την ερμηνείας της. Τη σκυτάλη παρέλαβε η Χορωδία 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζιώγα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμετάβλητο.

Ο πνευματώδης Αλέξης Κωστάλας,  ενθουσίασε για άλλη μια μέρα το κοινό με τις παιδαγωγικές του παρεμβάσεις και τα καίρια σχόλιά του, αναπτερώνοντας το ηθικό των συμμετεχόντων.

           Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, αποτελεί σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Σε όλες τις Σχολικές Χορωδίες έχουν σταλεί συνθέσεις των Θεόδωρου Αντωνίου, Γιώργου Κουρουπού, Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Γιάννη Δροσίτη, Δημήτρη Μηνακάκη, για μελέτη και εμβάθυνση του ρεπερτορίου τους.

   Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό.

   Η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών,  αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο  φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ης ΗΜΕΡΑΣ:

7η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ.( Mouzaki Pallas)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. Χορωδία Αρσακείου Γυμνασίου –Λυκείου & Αποφοίτων Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Γκίνη.
  2. Η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας, υπό τη διεύθυνση της Boyka Dyulgyarova.
  3. Χορωδία 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων», υπό τη διεύθυνση της Ελένης Χατζηανδρέου.
  4. Χορωδία 1ου ΕΠΑΛ Βάρης, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σύρου.
  5. Χορωδία Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Παπαδόπουλου.
  6. Χορωδία 1ου Γυμνασίου Μουζακίου, υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Νασέλου

sxoliki xorodia 1

sxoliki xorodia 2

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση  Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:

Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, ESCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος»,  Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός

 




Total
0
Shares
Previous Article

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Next Article

Διατροφή και γυναίκα

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας