Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο MOUZAKI PALACE η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο MOUZAKI PALACE η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

 

ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ 11η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με μεγάλη συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών και ακροατών από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του κορυφαίου Φεστιβαλικού Θεσμού του Νομού, του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Πλήθος κόσμου αξιοποιεί την ευκαιρία και παρακολουθεί από την Τρίτη 2 Απριλίου στη μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα MOUZAKI PALACE HOTEL μαγευτικές μουσικές βραδιές που ικανοποιούν ακόμη και τις πιο δύσκολες μουσικές απαιτήσεις. Οι εκδηλώσεις του θεσμού στο Μουζάκι δίνουν, άλλωστε, το βήμα στους πολίτες να «θρέψουν» την ψυχή τους και να βιώσουν μοναδικά συναισθήματα μέσω της χορωδιακής μουσικής και της αγνής παιδικής φωνής.

Η διοργάνωση αποτελεί κάτι πρωτότυπο, μοναδικό και εξαιρετικά όμορφο. Με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά και πρωταγωνιστές τους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας συντελείται μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδας.

Με απαράμιλλη χάρη και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, τα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ερμηνεύουν μουσικά έργα παλαιάς αλλά και σύγχρονης μουσικής. Ο καλύτερος, δε, έπαινος ωχριά μπροστά στην πανέμορφη και άρτια καταρτισμένη παρουσία των Σχολικών Χορωδιών που εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα. Με τις παιδικές φωνές και τις εξαιρετικές μελωδίες τους ταξιδεύουν όλους όσους δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις και τους κάνουν να σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία καθώς ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορούν να γίνουν μουσικά «θαύματα», προτάσσοντας την καλλιτεχνική παιδεία και τοποθετώντας τη στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με τις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών πραγματώνεται ένα ακόμη πιο ουσιαστικό βήμα για τη σχέση Πολιτισμού και Σχολείου και επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία ξεπερνά το πλαίσιο της χορωδίας. Με χορωδιακά εργαστήρια που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι χορωδίες συνεργάζονται και δουλεύουν Κοινά Έργα Ελλήνων Συνθετών, που παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Στόχος της Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία).

Ας επισημανθεί και η αναντικατάστατη παρουσία του μοναδικού Αλέξη Κωστάλα που γνωρίζει και στηρίζει το Φεστιβάλ εδώ και αρκετά χρόνια. Με τις εξαιρετικές οπτικές του επιμορφωτικές παρεμβάσεις εκτός από το λόγο κρατά πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

9η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/4/2019- ΩΡΑ 8:15 μ. μ.

Αίθουσα Συναυλιών MOYZAKI PALACE HOTEL 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Χορωδία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Δράκου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Μαλακτάρη,

2) Χορωδία 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, υπό τη διεύθυνση της Πόλυς Τριανταφύλλου,

3) Χορωδία Γυμνασίου Άνοιξης Αττικής, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μάθου,

4) Χορωδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου,

5) Χορωδία Ε.Ε.Ε.Κ. Ναυπάκτου,

6) Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Στομίου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Γλυκερίας Γκανά,

7) Χορωδία Γυμνασίου Διονύσου Αττικής ‘’Φώτης Κόντογλου’’ υπό τη διεύθυνση της Μαριάνθης Νικολαΐδου,

8) Χορωδία 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού Αττικής, υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Βασιλάκου

Για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλος, ΕΡΤ Λάρισα


Νίκος Ευθυμιάδης




Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko simvoulio Argitheas

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Next Article
«Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

«Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Related Posts