Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη η 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Mouzaki Palace

mouzaki palace xorodies

 

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στις 8.15 στο Mouzaki Palace

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ 11η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 

Βυζάντιο και Δύση συμβιώνουν αρμονικά στη σημερινή 15η ημέρα της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών που συνεχίζεται στο Mouzaki Palace Hotel, καθώς την αίθουσα του ξενοδοχείου θα πλημμυρίσουν ακούσματα από διαφορετικά είδη μουσικής που θα ταξιδέψουν τους ακροατές στο Βυζάντιο, στη Δύση αλλά και στην Παράδοση.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Την διεύθυνση  του Βυζαντινού Χορού έχει ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρης Καταραχιάς, μαθητής του επί 67 έτη εμβληματικού Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού, μακαριστού Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη. Η Βυζαντινή Χορωδία θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους της περιόδου που διανύουμε, στις οποίες περιλαμβάνονται και προσωπικές συνθέσεις του Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη.

Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, με διαφορετικό ρεπερτόριο, με διαφορετικό ήχο προσφέρουν καταπληκτικές βραδιές στη φετινή 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Θρησκευτική, κλασσική, παραδοσιακή, έντεχνη και λαϊκή μουσική από όλες τις γωνιές του κόσμου, παντρεύονται με τρόπο μαγικό και αρμονικό μέσα από υπέροχες φωνές που μας προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή μουσικών συνόλων, σολίστ και μαέτστρων επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι η μουσική ξεπερνά τα σύνορα των χώρων και ενώνει. Μουσικά σύνολα, μαέστροι και σολίστ από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρωσία παρουσιάζουν κάτι καινούριο και μοναδικό από την κουλτούρα και την παιδεία τους, που το κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να το απολαύσει εύκολα σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, ξεχωρίζει το γεγονός ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία).  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15ης ΗΜΕΡΑΣ:

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 11/4/2019-ΩΡΑ 8:15 μ.μ.

στην Αίθουσα Συναυλιών του «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας -Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά

2) Χορωδία 4ου και 6ου Γυμνασίου Ξάνθης, υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Τσέλιου,

3) Χορωδία 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Τσέλιου,

4) Χορωδία 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής της χώρας.

Για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλος, ΕΡΤ Λάρισα.




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου - Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Next Article
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Δεν κλείνουν τα ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι Καρδίτσας

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…