Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχής η ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Καρδίτσας

.

Νέα ιστοσελίδα και σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των δημοτών  

 Σύγχρονες πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δημότες προσφέρει πλέον ο Δήμος Καρδίτσας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε υλοποίηση μιας από τις βασικές προτεραιότητες που είχε θέσει εξ’ αρχής η Δημοτική Αρχή,  όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνα και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Σωτ. Μπακαλάκου που είχαν αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την  ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

“Όχημα” για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές αποτελεί η νέα, σύγχρονη ιστοσελίδα του Δήμου, οι δυνατότητες της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από την κ. Μαρ. Μάρκου εκπρόσωπο της εταιρείας που είχε αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξή της.

 “Η ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών στη λειτουργία του Δήμου Καρδίτσας με στόχο την ψηφιακή αναβάθμισή του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών αποτέλεσε μια βασική προτεραιότητα που θέσαμε εξ’ αρχής ως Δημοτική Αρχή. Το συντονισμό αυτής της προσπάθειας ανέλαβαν ο κ. Βασ. Κουρκούνας και η κ. Σωτ. Μπακαλάκου και σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προωθήσαμε σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες στον τομέα αυτό. Η προσπάθεια για τη ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Καρδίτσας είναι συνεχής και διαρκώς θα προστίθενται και νέες λειτουργίες και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκος προαναγγέλλοντας και την επέκταση της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περισσότερα σημεία της πόλης, πέραν των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών και του Μουσείου Πόλης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

 Τις δυνατότητες της νέας ιστοσελίδας και τις άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρουσίασαν στη συνέχεια η κ. Σωτηρία Μπακαλάκου και ο κ. Βασίλης Κουρκούνας με τη βοήθεια και της κ. Μάρκου. 

Νέα ιστοσελίδα  

 Ο Δήμος Καρδίτσας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει προς τον δημότη και όχι μόνο, πρόσφατα απέκτησε ένα σύγχρονο και φρέσκο πρόσωπο στο διαδίκτυο, μέσω νέας ιστοσελίδας (https://dimoskarditsas.gov.gr/) . Όλες οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον δημότη και τον επισκέπτη, καθημερινά νέα και ανακοινώσεις, δράσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αξιοθέατα και πρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Δήμου με τρόπο εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη.

Η νέα ιστοσελίδα παρουσιάζει πολλές νέες λειτουργίες και καινοτομίες, όπως:

  • Η φιλοξενία όλου του site και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών στο πρωτοποριακό σύστημα του υπολογιστικού νέφους g-cloud που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ποιότητας, όντας βασισμένο σε υπερσύγχρονες υποδομές υπολογιστικού νέφους και εικονικοποίησης.
  • Πρόσβαση στον χάρτη της περιοχής, με πληροφορίες on map για τα αξιοθέατα, χώρους ενδιαφέροντος, χώρους στάθμευσης (ελεγχόμενη στάθμευση, δημοτικά και ιδιωτικά parking, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ)
  • e-Υπηρεσίες:

        ◦ Εφαρμογή αιτημάτων Δήμου Καρδίτσας

        ◦ Ηλεκτρονικές πληρωμές

        ◦ Carpooling

  • Ηλεκτρονική αποστολή αιτήσεων

Επιπλέον, διαθέσιμη είναι από σήμερα και η νέα και εύχρηστη ιστοσελίδα για το Μουσείο πόλης του Δήμου Καρδίτσας: mpk.gr

Πραγματικότητα οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμό και με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη, την μείωση της γραφειοκρατίας και την σταδιακή μετάβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, o Δήμος Καρδίτσας δημιούργησε την υποδομή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές των οφειλών.

Πρόκειται για ένα ακόμη «ψηφιακό βήμα», μετά τους κωδικούς ηλεκτρονικών πληρωμών του ταμείου του Δήμου, αλλά και της εγκατάστασης συστήματος πληρωμών μέσω κάρτας (POS και mobile POS).

Η πρόσβαση στο σύστημα είναι πολύ απλή, αφού η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών είναι διασυνδεδεμένη με την νέα ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και απόλυτα ασφαλής, μέσω της σύνδεσης με το σύστημα taxis net. Ο χρήστης, εισέρχεται στην υπηρεσία με μια απλή καταχώρηση των κωδικών taxis και πραγματοποιεί τις πληρωμές του μέσα από ένα φιλικό υπολογιστικό περιβάλλον.

Εφαρμογή carpooling

Ο Δήμος Καρδίτσας πρωτοπορεί και καινοτομεί, παρουσιάζοντας πρώτος ένα απλό και φιλικό στον χρήστη σύστημα carpooling, συνδεδεμένο με την ιστοσελίδα του Δήμου. Πρόκειται για μια εφαρμογή συνεργατικής μετακίνησης των πολιτών, όπου θα μπορούν οι άνθρωποι που πρόκειται να μετακινηθούν από ένα σημείο προς άλλο, να συνεννοούνται διαδικτυακά και να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο.

Το carpooling ή συνεπιβατισμός, είναι ουσιαστικά, η γνωστή σε όλους πρακτική του να συν-ταξιδεύουν με κοινή αφετηρία και προορισμό, με ένα αυτοκίνητο και να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης που προκύπτει (καύσιμα, διόδια, parking κ.λπ). Η ενέργεια αυτή του Δήμου, εναρμονίζεται απόλυτα με το στοιχείο της βιωσιμότητας που χαρακτηρίζει τις μετακινήσεις (ποδήλατο, βάδισμα, μέσα μαζικής μεταφοράς) τόσο στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες της Καρδίτσας.

 Εντάχθηκε μάλιστα και στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, αφού εναρμονίζεται  πλήρως με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΥΠΕΚΑ κ και τις προτάσεις της Εθνικής Συντονίστριας της δράσης κ. Παπαδάκη.

Γιατί carpooling;

  • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας
  • Μείωση της κίνησης και αποφόρτιση του οδικού δικτύου
  • Ενίσχυση της επικοινωνίας των ανθρώπων και κοινωνικοποίηση
  • Δραστική μείωση του κόστους μετακίνησης
  • Πιο ευχάριστη διαδρομή!

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας carpooling, δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης όχι μόνο διαδρομών με αφετηρία ή προορισμό την Καρδίτσα, αλλά και οποιωνδήποτε άλλων περιοχών, κάτι που καθιστά δυνατή την ευρεία εφαρμογή της υπηρεσίας, αλλά και αυξάνει ταυτόχρονα την δυναμική της περιοχής.




Total
0
Shares
Previous Article

Σήμερα η εκδήλωση παρουσίασης της νέας ΤΟΤΕΕ Οδοφωτισμού

Next Article

Τρίκαλα: Η στρατηγική για τη σύγχρονη πόλη

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”