Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία φορέων για την ενθάρρυνση του “επιχειρείν”

Ημερίδα με θέμα τις Startup (νεοφυείς) επιχειρήσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα διοργανώνεται την Παρασκευή 5/2 και ώρα 18:00 στο Παυσίλυπο στο πλαίσιο συμμετοχής της Καρδίτσας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup»                       

            Κοινή συνέντευξη τύπου ενόψει της ημερίδας με θέμα τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Παυσίλυπο, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Startup» παραχώρησαν την Τρίτη 2/2 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Ορ. Ψαχούλας και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεωργ. Μπούκης.

Ο Δήμαρχος

Όπως τόνισε εισηγητικά ο Δήμαρχος η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλοντας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα την ανάπτυξη των λεγόμενων νεοφυών επιχειρήσεων, αυτών δηλαδή που επιχειρούν κάτι καινοτόμο και στοχεύουν σε μεγάλο κοινό και σε εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη, καθιέρωσε το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Startup».

            “ Ως Δήμος Καρδίτσας στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή της Καρδίτσας στον νέο θεσμό, γιατί πιστεύουμε οτι η περιοχή μας έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, νέους  με επιστημονική γνώση και  καινοτόμες ιδέες που θέλουν να τις κάνουν πράξη ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση, αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις που με την υποστήριξη των τοπικών φορέων μπορούν να αναπτυχθούν.

            Η Καρδίτσα είναι μια από τις 9 πόλεις της Ελλάδας, όπου θα διοργανωθούν σχετικές ημερίδες και καλούμε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν να την παρακολουθήσουν

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

Ο κ. Μπούκης στην τοποθέτησή του τόνισε:

            “ Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα οι φορείς του Νομού Καρδίτσας, στα πλαίσια του “STARTUP EUROPE WEEK” διοργανώνουν στο Παυσίλυπο ημερίδα με θέμα τις Startup επιχειρήσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα.

            Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας “STARTUP EUROPE WEEK” διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή την εβδομάδα σε 40 χώρες και σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

            Στην Ελλάδα η εκδήλωση γίνεται σε 9 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Καρδίτσα.

Με πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και με τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας, του Κέντρου Γυναικών, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας και της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., η Καρδίτσα μπαίνει στον «χάρτη» της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας, ως μια από τις εννέα ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στον νέο θεσμό.

            Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προβάλει τις δράσεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας “”Startup Europe”” και να ενημερώσει του νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες για το Ευρωπαϊκό, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αναδεικνύοντας δράσεις και πρωτοβουλίες υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

            Η εκδήλωση απευθύνεται σε: νέους επιχειρηματίες, αποφοίτους που σκέφτονται να επιχειρήσουν, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, κοινωνικές επιχειρήσεις, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, startuppers κ.α.

            Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους φορείς που προωθούν κι υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, αποκτώντας έτσι καλύτερη εικόνα όσον αφορά στο θεσμικό περιβάλλον, τα υποστηρικτικά μέσα και τις νέες ευκαιρίες που υπάρχουν σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης και Εμπορίου

Με τη σειρά του ο κ. Ψαχούλας τόνισε:

“Με πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας η Καρδίτσα μπαίνει στο χάρτη της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας ως μία από τις 9 ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στον νέο θεσμό και την Παρασκευή 5 Φλεβάρη θα φιλοξενήσει την 1η ημερίδα με θέμα τις Startup επιχειρήσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα. Οι εξελίξεις της τεχνολογίας και η ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικότερο περιβάλλον με ευκαιρίες, ευρύτερες συνεργασίες με έμφαση στο άνοιγμα των τοπικών οικονομιών. Η Περιφέρεια σ’ αυτή την προσπάθεια είναι αρωγός και υποστηρίζει τη Συνεταιριστική Τράπεζα σ΄αυτή την πρωτοβουλία.”

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

-Καλωσόρισμα – Έναρξη.

-Προβολή Video Start up Europe Week Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Χαιρετισμοί.

-«Παρουσίαση: Startup Europe – Europe Direct», Βασίλογλου Νίκη, Επικεφαλής Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας.

-«ERASMUS+ & ERASMUS for Youth Entrepreneurs», Τριάντου Λαμπρινή, Στέλεχος ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

-«Χρηματοδοτικά Εργαλεία Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», Τουρναβίτης Παναγιώτης, Γενικός Δ/ντής Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

-«Υπηρεσίες για νέους επιχειρηματίες & εργαζόμενους», Γούλα Δώρα – Γ.Γ. Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας.

-«Τοπικές Δομές Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», Μπακαλάκου Σωτηρία, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Καρδίτσας & Αντιπρόεδρος Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.

-«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας & το διαδίκτυο στην υπηρεσία της Επιχειρηματικότητας», Κωστούλας Βασίλειος, Τεχνικός Γραφίστας – Τμήμα Πολιτισμού Π.Ε. Καρδίτσας.

-«Διαδικτυακές (cloud) Ανταποδοτικές Υπηρεσίες Επιμελητηρίου Καρδίτσας για την Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια των Επιχειρήσεων»», Παπαβασιλείου Ελπίδα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

-«Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», Παπαδόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Τμ. Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ΤΕΙ Θεσσαλίας.

-Παρουσίαση Καλών Πρακτικών νεοσύστατων επιχειρήσεων.

-Ανοιχτή συζήτηση – Q & A

-Κλείσιμο Ημερίδας.

-Συντονισμός Ημερίδας, Κουρκούνας Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καρδίτσας

Logos-epixeirin




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή του ΙΚΑ

Next Article

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Ε. (Οικογενειακή Επιχείρηση)