Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία Τρικάλων με CASTROP-RAUXEL στον πανεπιστημιακό τομέα

Άμεση συνεργασία στον πανεπιστημιακό τομέα, με τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων να πρωτοστατεί, και ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, είναι τα πρώτα άμεσα αποτελέσματα της επίσκεψης της γερμανικής αντιπροσωπείας στα Τρίκαλα. Τα μέλη της αποστολής από τον αδελφοποιημένο με τον Δήμο Τρικκαίων, Δήμο του Castrop-Rauxel, πραγματοποίησαν το πρωί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος της γερμανικής πόλης κ. Ράικο Κράβανιε, ο τοπικός βουλευτής κ. Φρανκ Σβάμπε, τα μέλη της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Αϊλά Ντάλκινιτς και Εντιθ Ντελόρντ, συνοδευόμενα από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον αντιδήμαρχο επί των Δημοσίων Σχέσων κ. Χρυσόστομο Κυρίτση, συνάντησαν τον κοσμήτορα της ΣΕΑΦΑΑ Τρικάλων κ. Γιάννη Κουτεντάκη. Με παρόντα στη συνάντηση και τον καθηγητή κ. Θανάση Παπαϊωάννου, συζητήθηκαν πολύ συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν με δεδομένη την ύπαρξη Πανεπιστημίου δίπλα στη γερμανική πόλη. Σε αναμονή της αδελφοποίησης των Τρικάλων με τον τουρκικό Δήμο Ζογκουλντάκ, αποφασίστηκε αρχικώς η διερεύνηση της επιστημονικής «συνένωσης» για ερευνητικούς σκοπούς. Δηλαδή, η σύνταξη ενός κειμένου που θα διερευνά σε πρώτη φάση, τις δυνατότητες συνεργασίας των πανεπιστημίων και σχολών που εδρεύουν στις τρεις πόλεις. Ακολούθως και με δεδομένη την πλήρη ξενάγηση που πραγματοποίησε ο κ. Κουτεντάκης στις εγκαταστάσεις και, κρυωίς, στα εργαστήρια της Σχολής, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προγράμματα, τα μεταπτυχιακά και οι δράσεις που πραγματοποιούνται. Με πραγματικό ενδιαφέρον, οι Γερμανοί έθεσαν το ζήτημα της περισσότερης και ουσιαστικότερης συνεργασίας σε ζητήματα ενίσχυσης της έρευνας, μέσω της ανάπτυξης μορφών ειδικού τουρισμού, που μπορεί να υποστηρίξει η ΣΕΦΑΑ. Αυτό το επιτυχές πρώτο στάδιο, μπορεί να γίνει ολοκληρωθεί με την ανταλλαγή πληρέστερων και ουσιαστικότερων πληροφοριών, ώστε σε πραγματικό πεδίο πλέον και σε επόμενο στάδιο, να ξεκινήσει η ουσιαστική συνεργασία.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Οι Γερμανοί, γνωρίζοντας και κατανοώντας τα προβλήματα ανθρωπιστικής κρίσης που υφίστανται στην Ελλάδα, συνεπεία της οικονομικής κρίσης, με σεμνό τρόπο μετέφεραν πραγματικό και ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης. Με την πρωτοβουλία του μέλους της Επιτροπής Αδελφοποίησης, τρικαλινού γιατρού που δραστηριοποιείται στη γερμανική πόλη, κ. Κώστα Μπούλμπου, και τη συμβολή των Γερμανών αιρετών, ιδίως του κ. Σβάμπε, αγοράστηκαν φάρμακα, σημαντικής αξίας. Οι Γερμανοί προσέφεραν τα φάρμακα σήμερα το πρωί στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων, που λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου, ως τμήμα του προγράμματος Συνεισφέρω, το οποίο υλοποιείται με τη σημαντική συμβολή της αμκε «Συνειρμός». Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Αναστασίου, με παρούσα την πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου κ. Ντίνα Δήμα, ευχαρίστησε την ευγενική γερμανική προσφορά, τονίζοντας τη σημαντικότητα της αλληλεγγύης. Κατόπιν έγινε ξενάγηση στους χώρους στους ποίους λειτουργούν οι μονάδες του εξαιρετικά σημαντικού προγράμματος για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Εκεί, τα μέλη της αντιπροσωπείας είδαν ιδίοις όμμασι τμήμα της κατάστασης στη χώρα μας και δη στα Τρίκαλα.

Κατάθεση στεφάνου

Νωρίτερα, σε μια σημαντικά συμβολική στιγμή, ο κ. Κράβανια και ο κ. Σβάμπε, απέτισαν φόρο τιμής στους Ελληνες πεσόντες μαχητές της Ελευθερίας. Κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων τηρώντας ενός λεπτού σιγή, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, και των αντιδημάρχων κ.κ. Βασιλένας Μητσιάδη και Χρυσόστομου Κυρίτς.

Ξενάγηση

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των αδελφοποιημένων Γερμανών, ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο πάρκο του Αη Γιώργη και στον μύλο Ματσόπουλου. Ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου για τη αποκατάσταση του μύλου, για τον Μύλο των Ξωτικών και για τη σημασία που δίνεται στην άθληση, με τις αναμορφωτικές δράσεις στο αγαπημένο πάρκο των τρικαλινών.
Η αντιπροσωπεία αναχωρεί από τα Τρίκαλα το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

[espro-slider id=5803]

Από το γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδηλώσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Next Article

Παράλληλες εκδηλώσεις 14ης Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Καρδίτσας (Καπναποθήκες)

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας