Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με τους ΤΟΕΒ της περιοχής

 

Συνάντηση όλων των συλλογικών φορέων (ΤΟΕΒ) που ασκούν διαχείριση υδατικών πόρων άρδευσης εντός του Δήμου Μουζακίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21-2-2018 στο Δημαρχείο Μουζακίου παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Κωτσού στην προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι φορείς στη διαχείριση άρδευσης και διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας τους για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών.

Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Αγναντερού κ. Τσαφίτσας Χρήστος, Γελάνθης κ. Καλαμπόκας Λάμπρος, Λαζαρίνας κ. Πάτρας Κων/νος και Γρέζιας Αθανάσιος, Κρανιάς κ. Κοντονίκας Παρμενίων, Σελλάνων κ. Μπεκιάρης Γεώργιος, Ρίζος Χαράλαμπος και η κα Μπεκιάρη Διονυσία και Ταυρωπού κ. Μαρκινός Αθανάσιος, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγόπουλος Γεώργιος και Φούντας Γεώργιος και η γεωπόνος υπεύθυνη για θέματα άρδευσης κα Κράβαρη Ευαγγελία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επάρκεια του νερού άρδευσης στις διάφορες περιοχές του Δήμου, την υφιστάμενη κατάσταση και χρήση των εγγειοβελτιωτικών έργων στα όρια του Δήμου και το κατά πόσο γίνεται ορθολογική χρήση νερού. Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ΤΟΕΒ κατά τη λειτουργία τους όσο και ο Δήμος σαν φορέας διαχείρισης άρδευσης και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους, ανταλλάσοντας ιδέες και καλές πρακτικές. Αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες και διατήρηση της βιωσιμότητας των φορέων.

Διερευνήθηκε η ύπαρξη τρόπων συνεργασίας μεταξύ τους τόσο για την ορθή διαχείριση του νερού και των έργων όσο και για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων με στόχο την εξοικονόμηση νερού στη μεταφορά και τη χρήση, την παρακολούθηση του δικτύου και την έγκαιρη επέμβαση για μείωση απωλειών από βλάβες και κακή διαχείριση-χρήση του, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τη γεωπόνο κα Παρασκευή Φασιανού στα πλαίσια έρευνας για την διαχείριση του νερού άρδευσης ως πόρο εδαφικής ανάπτυξης, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Χωρικές Δυναμικές & Χωροταξία της Υπαίθρου (DYNTAR) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κοινή διαπίστωση όλων στο τέλος ήταν πως αυτές οι συναντήσεις πρέπει να είναι συνεχείς διότι είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου με τους ΤΟΕΒ προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα όποια ζητήματα αφορούν τη διαχείριση των υδάτων στο Δήμο Μουζακίου.




Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή σε σούπερ μάρκετ

Next Article

Ο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» από την Σαλαμίνα στο Μαυρομμάτι

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…