Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τις Ενώσεις Αποστράτων για το ζήτημα των Ελλήνων Στρατιωτικών

.

Που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη

Η παράνομη κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και των Ομοσπονδιών των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων, ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον  Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, , κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας, , κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, αλλά και το πώς μπορούν από την μεριά τους οι Απόστρατοι με παρεμβάσεις τους στους ομολόγους τους (βετεράνους) σε διεθνή fora, αλλά και μέσω του ΝΑΤΟ κι άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα, συνεχώς εγκαλούμενη, να αναγκαστεί να απελευθερώσει τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία κρατά παράνομα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή αυτής της μεγάλης περιπέτειας, η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιήσαν κάθε ευκαιρία προκειμένου να αναδείξουν σε διεθνές επίπεδο την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.  Με το σχετικό ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταφέραμε η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από ζήτημα πρώτης εθνικής προτεραιότητας, να αναχθεί σε θέμα ευρωπαϊκής προτεραιότητας.

Σε συνεργασία με τις Ενώσεις των Αποστράτων, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να διεθνοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το ζήτημα και να ασκηθεί διεθνής πίεση στην γείτονα, προκειμένου ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης να επιστρέψουν σύντομα και με ασφάλεια στην πατρίδα και τις οικογένειές τους».

ap

ap3




Total
0
Shares
Previous Article

Παναγιώτα Βράντζα: Συζήτηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

Next Article

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα