Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία Δ. Τρικκαίων – Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Ενημέρωση για το πρόγραμμα επιστροφής προσφύγων και μεταναστών

 Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018, στελέχη του ΔΟΜ (ο κ. Μάριος Τσιντέας ως υπεύθυνος και ο συνεργάτης κ. Ζαχαρίας Τάμπαχ) συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο κ. Ψύχος, μαζί με στελέχη από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και τον ειδικό συνεργάτη κ. Χ. Καλλιάρα, ενημέρωσαν για όλο το εύρος των δράσεων του Δήμου σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα τελευταία 4 χρόνια. Τονίστηκε η αμέριστη στήριξη της τρικαλινής κοινωνίας και η διεύρυνση των προγραμμάτων, μέσω και του ΟΗΕ.

 Από την πλευρά του ο κ. Τσιντέας ενημέρωσε για τις δράσεις με τίτλο «Πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής και επιδοτούμενης επανένταξης προσφύγων και μεταναστών». Σημείωσε, δε, τις υπάρχουσες ευκολίες και έδωσε έναν αριθμό σημαντικό: τα τελευταία 6 χρόνια, συνολικά 44.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν επιστρέψει μέσω του ΔΟΜ στις πατρίδες τους.

Ο κ. Ψύχος τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προχωρήσει στην ενημέρωση των εν Τρικάλοις προσφύγων και μεταναστών, για τις πρόνοιες και τις δράσεις του εν λόγω προγράμματος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

afisa dom




Total
0
Shares
Previous Article

Νέα πνοή για τον Αχελώο από τα Τρίκαλα

Next Article

Σεισμός 3,8 ρίχτερ: Το επίκεντρο στο Παλαιοχώρι του Δήμου Μουζακίου

Related Posts