Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία για θέματα ψηφιακής πολιτικής είχε με τον αρμόδιο υπουργό ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τα δεδομένα για την ψηφιακή πραγματικότητα στη χώρα, ενώ εξειδίκευσε τις δράσεις και τα έργα του Δήμου Τρικκαίων.
Μετά από μια παρουσίαση του Δήμου και της e-trikala Α.Ε. ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε ειδικά θέματα για την πορεία έργων και γενικότερα για την ουσία της «έξυπνης πόλης», προκειμένου αυτά να έχουν απτά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Στην ουσία ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε  να χαραχθεί μια ενιαία πολιτική από και για τους Δήμους, με συγκεκριμένους στόχους, προκειμένου να μην υπάρχει η σημερινή πολυδιάσπαση δράσεων, πληροφοριακών εργαλείων και πολιτικών.

Επίσης έθεσε θέματα για τα Μητροπολιτικά Δίκτυα και τη διαχείρισή τους, το παράδειγμα της Cities Net (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας στην οποία συμμετέχουν 7 Δήμοι της Κεντρικής Ελλάδας), την ανάγκη εγκατάστασης κοινής πλατφόρμας από τους Δήμους για Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφορικής κ.α.

Ο υπουργός, γνωρίζοντας ήδη τα παραδείγματα, τις εξαιρετικές επιδόσεις και τις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων, εξέφρασε τις θέσεις του. Συμφωνήθηκε, δε, η τακτική επαφή με συγκεκριμένα ζητήματα, που θα δημιουργήσουν  μια ατζέντα θεμάτων προς διευθέτηση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Δήμος Σοφάδων τιμά τη μνήμη του αγρότη - αγωνιστή Χρήστου Σάλτα

Next Article

Τρίκαλα BC Aries: Επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο