Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνελήφθησαν 50χρονος και 60χρονος με αφορολόγητο καπνό, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια

Σύλληψη δύο ημεδαπών για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Κατασχέθηκαν πάνω από (112) κιλά χύμα αφορολόγητου καπνού, ένα κυνηγετικό όπλο, (50) φυσίγγια, (8) κροτίδες και (2) επιβατικά αυτοκίνητα 

Συνελήφθησαν χθες (14-07-2016) το πρωί και το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και των Φαρσάλων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 60 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία του 60χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σε παράπλευρη αποθήκη αυτής, καθώς σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (59) νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο αφορολόγητο καπνό, συνολικού βάρους (29.838,1) γραμμαρίων,
  • μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,
  • (50) φυσίγγια για το ανωτέρω όπλο,
  • (8) κροτίδες και
  • ιδιόχειρες σημειώσεις σχετικές με εμπόριο αφορολόγητου καπνού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 60χρονος προμηθευόταν τις ποσότητες αφορολόγητου καπνού από 50χρονο ημεδαπό. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, συνελήφθη ο 50χρονος διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (120) νάιλον συσκευασίες με αφορολόγητο καπνό, κομμένο και έτοιμο προς χρήση, συνολικού βάρους (60.710) γραμμαρίων.

Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στη οικία του 50χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, αλλά και σε βοηθητικούς χώρους αυτής, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • (5) κιλά χύμα αφορολόγητου επεξεργασμένου καπνού,
  • φύλλα καπνού, βάρους (17.100) γραμμαρίων,
  • χρηματικό ποσό (320) ευρώ,
  • συσκευή συσκευασίας σε κενό αέρος και νάιλον κενές συσκευασίες.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα δύο προαναφερόμενα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Η ποσότητα αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (112) κιλών και (648,1) γραμμαρίων, θα αποσταλεί στο Τελωνείο Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινάει στο Μουζάκι Καρδίτσας το Σάββατο 16 Ιουλίου η Θερινή Ακαδημία:

Next Article

Ασφαλτόστρωση της οδού Σταμούλη στην Καρδίτσα