Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Λάρισα, κατηγορούμενα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

 

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου των λαθραίων καπνικών ειδών, χθες (08-05-2017) το βράδυ, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, συνέλαβαν (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους (3.002,8) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινίας φορολόγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να κατέχει τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους (1.028) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινίας φορολόγησης.

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους (635,6) γραμμαρίων, χωρίς την  ειδική ένσημη ταινίας φορολόγησης. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κατείχε και έναν αναδιπλούμενο σουγιά, με μήκος λάμας (6,5) εκατοστών.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΓΑ Θεσσαλίας

Next Article

Εικαστικό δημιούργημα – προσφορά στο Μουσείο Τσιτσάνη