Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι στον Παλαμά

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων 

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν εργαλεία ανασκαφής χρησιμοποιημένα πρόσφατα, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, προοριζόμενος για αρχαιολογικές ανασκαφές 

Συνελήφθησαν, σήμερα (30-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 59,52 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία ανασκαφής χρησιμοποιημένα πρόσφατα, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, προοριζόμενος για αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σε κοντινό χώρο Ιερού Ναού βρέθηκε μία πρόσφατη ανασκαφή, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, δεν προϋπήρχε και πραγματοποιήθηκε από τους τρεις δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article

Έψαλαν τα κάλαντα στο Δημαρχείο οι δόκιμοι Στρατονόμοι

Next Article

Στο 100% οι πληρωμές των έργων του ΕΣΠΑ για το Δήμο Καρδίτσας

Related Posts