Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων

Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Α.Σ. με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο και Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο

Άκρως επιτυχημένες μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρώτες αλλεπάλληλες θεσμικές συναντήσεις που πραγματοποίησε η Π.Ο.Α.Σ εκτός Αργιθέας τις τελευταίες ημέρες, ξεκινώντας και επίσημα την δράση της με τον πιο γόνιμο τρόπο. Πρόκειται για πρωτοβουλίες όπου αποτέλεσαν σωρευτικά το εναρκτήριο λάκτισμα της νεοεκλεγείσας Διοίκησης της Π.Ο.Α.Σ. και σίγουρα τα οφέλη που προέκυψαν είναι πολλαπλά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο, όπου μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αμοιβαία εκτίμηση των δύο πλευρών.

Πανελλήνια_Ομοσπονδία_Αργιθεάτικων_Συλλόγων_1

Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.Σ. που παραβρέθηκε στη συνάντηση, ζήτησε την συνέχιση της στήριξης του Ανταμώματος, τη συμβολή της Περιφέρειας στην προσπάθεια διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς και την υποστήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της Αργιθέας μέσω του νέου πλαισίου ΕΣΠΑ, τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε ατομικό επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο κ. Τσιάκος από τη μεριά του, ενημέρωσε την Π.Ο.Α.Σ. για την πορεία των οδικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αργιθέας και υπογράμμισε την πάγια βούλησή του για αγαστή συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο με όλους τους συλλογικούς φορείς, στηρίζοντας εμπράκτως τόσο το Παναργιθεάτικο Αντάμωμα που αποτελεί την κορωνίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αργιθέας, όσο και το επερχόμενο Συνέδριο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να είναι διαρκώς στο πλευρό του νέου εγχειρήματος της Ομοσπονδίας μας με κάθε πρόσφορο τρόπο και μας αποκάλυψε πως σύντομα θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα ανάδειξης των μνημείων της περιοχής.

Την ίδια μέρα, ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας, η Π.Ο.Α.Σ. γνωστοποίησε και στο Δήμο Καρδίτσας τη σύστασή της. Εν συνεχεία, το προεδρείο της Π.Ο.Α.Σ. εκδήλωσε την πρόθεση για συνεργασία στα μεγάλα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Δήμος Καρδίτσας ως μητροπολιτικός Δήμος του Νομού σε ένα γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο.

Πανελλήνια_Ομοσπονδία_Αργιθεάτικων_Συλλόγων_2

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του, ενημέρωσε για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή της Καρδίτσας και έδειξε ιδιαίτερη προθυμία για σύμπλευση των δύο πλευρών, όπως και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο εξεύρεσης χώρου για στέγαση των γραφείων της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.Α.Σ στην Καρδίτσα.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015, η Π.Ο.Α.Σ βρέθηκε στη Λάρισα, όπου και πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, μέσα από μία μακρά και απολύτως εποικοδομητική συζήτηση, έθεσε πλήθος ζητημάτων στον Περιφερειάρχη, όπως είναι το οδικό δίκτυο, οι αναπτυξιακές προοπτικές, το ζήτημα του Αχελώου, η ουσιαστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής, η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πολλά ακόμη.

Ο κ. Αγοραστός, πληροφόρησε με λεπτομέρειες τα μέλη του Δ.Σ. για την εξέλιξη των εργολαβιών στην Αργιθέα, για τις τρέχουσες θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φράγματος του Αχελώου, για την συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο και την στήριξη της Περιφέρειας προς την Αργιθέα σε καίρια ζητήματα. Επιπρόσθετα, στάθηκε στις διαρκείς παρεμβάσεις για την διατήρηση μιας καλής κατάστασης στο ορεινό οδικό δίκτυο και υπογράμμισε την πρόοδο που συντελείται σε επίπεδο μελετών για τα Σχέδια Ολοκληρωμένης Οικιστικής Ανάπτυξης και των τριών δημοτικών ενοτήτων (Αργιθέα, Αχελώος, Ανατολική Αργιθέα). Τέλος, προχώρησε σε ενημέρωση ακόμα και για θέματα ευρύτερης κλίμακας, όπως είναι η πορεία της Ε65, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα οποία μπορεί να αντληθούν κίνητρα για επενδύσεις στην περιφέρεια και άλλα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αργιθεάτης Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλομπάτσιος Χρήστος.

Πανελλήνια_Ομοσπονδία_Αργιθεάτικων_Συλλόγων_3

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον δημοσιογράφο Κώστα Τσιάκαλο από το katafylli.gr, ο οποίος ήταν μαζί μας καθ’ όλη την διάρκεια των συναντήσεων και συμμετείχε σε αυτές με καίριες παρεμβάσεις, συμπαραστεκόμενος για ακόμη μία φορά στο έργο μας. Όλο το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το Δελτίο Τύπου μας το παραχώρησε αφιλοκερδώς.

Η Πρόεδρος
Νανά Μαυραντζά
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Στεργίου



Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του ταμιευτήρα στο Καστρί

Next Article

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Αγοραστός