Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναδέλφωση λαών και φιλία μέσω του ποδοσφαίρου και της Μπάρτσα τα Τρίκαλα

Barcha Trikala slide

Το σκορ δεν έχει σημασία. Η συμμετοχή, η συναδέλφωση, η συνάντηση, το παιχνίδι, η άθληση, αυτά σηματοδότησαν τη λήξη του προγράμματος FutbolNet της Μπαρτσελόνα στα Τρίκαλα. Το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες του προγράμματος με πρωταγωνιστές τα παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα και μέλη των Ακαδημιών του ΑΟ Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα FutbolNet πραγματοποιήθηκε από την DRC Greece (του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα) και την FC Βarcelona, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (DG Home). Σκοπός του είναι η ενίσχυση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ανάπτυξης των παιδιών που συμμετέχουν καθώς και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ προσφύγων και της Τρικαλινής κοινωνίας.

Η υλοποίησή του έγινε από την e-trikala ΑΕ, σε συνεργασία και με τη ΣΕΦΑΑ, με αποτέλεσμα ο φιλικός αγώνας δίπλα από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, να έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Με διαιτητή τον πρώην ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας Γιάννη Καλλιτζάκη, οι μικροί διδαχθένετες τα μυστικά της μπάλας από τους ειδικούς της μπάλας, έπαιξαν και το χάρηκαν. Οι συγγενείς των προσφύγων είδαν τα παιδιά τους να συναναστρέφονται με τα Ελληνόπουλα σε ένα παιχνίδι πραγματικά όμορφο, που κατέληξε σε μια αναμνηστική φωτογραφία και σε δωρεάν μπάλες ποδοσφαίρου. Με παρόντα τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ . Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο της e-Trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα, απλούς θεατές και στελέχη του προγράμματος, η ποδοσφαιρική συνάντηση έδωσε ένα μήνυμα φιλίας και ουσίας μέσω του αθλητισμού, από μια τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα, στο κέντρο της Ελλάδας.

Η δράση, μάλιστα, εντάχθηκε και σε ένα άλλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί η e-trikala, το Cities4People, σχετικό με δημιουργία υπηρεσιών ή δράσεων που θα βοηθούν στη δημιουργία μίας πόλης προσανατολισμένης στον άνθρωπο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Barcha Trikala 1

Barcha Trikala 2

Barcha Trikala 3

Barcha Trikala 4

Barcha Trikala 5

Barcha Trikala 6

Barcha Trikala 7




Total
0
Shares
Previous Article
kostas Manikas slide

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δ. Μανίκας σε ηλικία 45 ετών

Next Article
prosklisi CLLD LEADER Mouzaki slide

Εκδήλωση ενημέρωσης για το LEADER στο Μουζάκι