Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκης Γεώργιος

Πλαισιωμένος από τους εκτελεστικούς Γενικούς Διευθυντές της Τράπεζας κ. Τουρναβίτη Παναγιώτη και κ. Φύλλο Χαράλαμπο.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μπούκης δήλωσε: «Κερδοφόρα ήταν η χρήση 2016 για την Συνεταιριστική Τράπεζα  Καρδίτσας. Η Τράπεζα  του Νομού μας συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της παρά την οκταετή ύφεση της Ελληνικής οικονομίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα της χρήσης είναι υψηλότερο από αυτό του 2015. Ανοδικά είναι και όλα τα μεγέθη της Τράπεζα ς όπως  το ενεργητικό, οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις.

Τα μέλη της Τράπεζα ς αυξήθηκαν σημαντικά. Νέοι συνεταίροι προστέθηκαν και πλέον έφθασαν τους 7554 στο τέλος του 2016. Παράλληλα αυξήθηκαν και τα κεφάλαια της Τράπεζα ς, δείγμα της εμπιστοσύνης που με τα χρόνια και τις επιτυχίες έχει κτίσει η Τράπεζα  του τόπου μας.

Υψηλός παραμένει και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που αγγίζει το 18 %, καθιστώντας την Τράπεζα  της Καρδίτσας την ισχυρότερη κεφαλαιακά σε όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Υπερδιπλάσια της απαιτούμενης παραμένει και η ρευστότητα, με δείκτη στο 233%. Η Τράπεζα  μας λοιπόν, διαθέτει υπερεπαρκή κεφάλαια και ρευστότητα ώστε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την τοπική οικονομία.

Η σταθερότητα, η πορεία και η προοπτική της Τράπεζα ς είναι πλέον προφανής και παρά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της. Στα πλαίσια λοιπόν, της πολύ καλής αυτής πορείας και των δυνατοτήτων που μας δίνονται από τα οικονομικά της αποτελέσματα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί φέτος στην Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος. Η Τράπεζα  μας επιστρέφει με αυτόν τον τρόπο προς τους συνεταίρους της, που την στήριξαν και την στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, μέρος των κερδών της με μια πολύ καλή απόδοση που αγγίζει το 2%.

Πέρα ‘όμως από τα οικονομικά μεγέθη και τις δικές της δυνατότητες η Συνεταιριστική Τράπεζα  Καρδίτσας, συνεχώς αναπτύσσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς φορείς προκειμένου να διοχετεύσει κεφάλαια στις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Τέτοια εργαλεία είναι οι χρηματοδοτήσεις μέχρι 25.000 € μέσω του προγράμματος EaSI που δίνονται από διαθέσιμα της Τράπεζα ς μας με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) και μέχρι στιγμής έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και αρκετά μεγάλη απήχηση.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες η Τράπεζα  μας υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με το Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων μέσω της οποίας μπορούν οι επιχειρήσεις του Νομού μας να ασφαλίζουν και να χρηματοδοτούνται για τις εξαγωγές τους, χωρίς επιπλέον εξασφαλίσεις και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Αυτές και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι μέτοχοι στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 15.06.2017 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στις 7 το απόγευμα».




Total
0
Shares
Previous Article

Γ.Σ. Μουζακίου: Ο Γιώργος Κουρμέτζας νέος προπονητής για την αντρική ομάδα Μπάσκετ

Next Article

Ο Βουκεφάλας στην Μύκανη Καλαμπάκας