Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνέντευξη του Δημάρχου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη στη «Θεσσαλία Τηλεόραση»

thessaliatv Fanis Stathis

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες 13/1ι/2019 ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Κολλάτου το «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, απαντώντας σε επίκαιρα ερωτήματα  που αφορούν το Νομό Καρδίτσας και ειδικότερα τον Δήμο Μουζακίου.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το φλέγον θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στο νομό Καρδίτσας ο κ. Στάθης απάντησε πως παρόλο που ο ίδιος δεν είναι ρατσιστής και εθνικιστής θεωρεί πως δεν είναι έτοιμη η τοπική κοινωνία να δεχθεί πρόσφυγες πολλώ δε μάλλον όταν οι Δήμαρχοι δεν ερωτώνται για το σχέδιο που υπάρχει για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Ηπειρωτική  χώρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συνάντησή του με του Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη τονίζοντας την θετική εντύπωση που αποκόμισε για την ευρεία  γνώση που είχε ο Υπουργός για το έργο του Αχελώου. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να μεταβεί στο Μουζάκι και στην Αργιθέα να δει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών στον Αχελώο μεταφέροντας συγχρόνως στο Μουζακιώτη Δήμαρχο και τη βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση όλων των «παγωμένων» έργων. Ο κ. Στάθης συνομιλώντας στον Υπουργό τόνισε  πως σημαντικά προβλήματα στην περιοχή θα λυθούν με μια μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Δήμαρχος Μουζακίου αναφέρθηκε στο πάγωμα του έργου της Δρακότρυπας που έχει ως αποτέλεσμα να ρημάζει η σήραγγα.«Πάντα είχαμε δεσμεύσεις,αλλά ποτέ  δεν προχωρούσαμε στην υλοποίηση των έργων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο φράγμα της Συκιάς είπε έχει ήδη κατασκευαστεί κατά το 60%  και πως είναι αμαρτία να μην ολοκληρωθεί το έργο όντας  έχουν δαπανηθεί τεράστια χρηματικά ποσά μέχρι αυτού του σημείου.

Συνεχίζοντας,  ο κ. Φάνης Στάθης αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα των Ανεμογεννητριών λέγοντας πως δικαίως οι Καρδιτσιώτες αισθάνονται αδικημένοι μιας και επιλέχτηκαν τα Άγραφα για την τοποθέτησής τους και όχι τα Τρίκαλα, το Πήλιο ή ο Κίσσαβος. Κλείνοντας τη συνέντευξή του είπε πως δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα τεράστιο σε έκταση Αιολικό Πάρκο στα Άγραφα γιατί θα φθείρει το περιβάλλον θα είναι αισθητικά άσχημο και κατ’ επέκταση θα πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Φάνη Στάθη:




Total
0
Shares
Previous Article
pyrosvestiko swma

ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019: Άσκηση σεισμού στο Μουζάκι

Next Article
katousi moni 1

Ο Σύλλογος Αργιθεατών ν. Τρικάλων  οργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Κατουσίου Αργιθέας

Related Posts