Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Αργιθέας Γ. Χασιώτη με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας- ενημέρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας του υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Αργιθέας Γιώργου Χασιώτη  με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

Συνοδευόμενος  από αντιπροσωπεία της παράταξης «Αργιθεάτικη Συμμαχία» και τους υποψηφίους Μπαλατσούκα Κων/νο, Σέμπρο Απόστολο, Κλάρα Ηλία, Σπανό Δημήτριο, Αναστασίου Παύλο, Σκουμή Δημήτριο, Πατσιούρα Ηλία, επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας παρουσία και των συμπατριωτών  μας Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσου  και  Γούλα Απόστολου συνεργάτη του κ. Περιφερειάρχη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Αργιθέα και κυρίως αυτά που σχετίζονται κυρίως με οδικά έργα υποδομών .

Ο Γ. Χασιώτης επέδωσε γραπτό υπόμνημα στο οποίο  αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή προγραμματισμένη μας συνάντηση, που δεν έχει άλλο στόχο,  πέρα από την αμφίδρομη ενημέρωση για τα δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή του δήμου Αργιθέας και κυρίως αυτά που αφορούν σε υποδομές κυρίως  του  οδικού δικτύου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει  και γίνονται σημαντικά έργα προς την κατεύθυνση αυτή  κυρίως  οδικού περιεχομένου και που όλοι γνωρίζουμε και φυσικά αναγνωρίζουμε τόσο τη δική σας  θετική  στάση και συμβολή όσο και του Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Τσιάκου και που δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούμε επί του παρόντος αναλυτικά.

Κρίνουμε όμως απαραίτητο να σας ξαναεπισημάνουμε  έργα που είναι πλέον ώριμα ή σχεδόν ώριμα  και είναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθούν άμεσα για να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων αλλά και που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής  του νομού Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ειδικότερα:

Στη δημοτική ενότητα Αχελώου:

Οδός Βραγκιανά – Κέδρα Ευρυτανίας  μήκους 6 χλμ. Πρέπει να εγγραφεί άμεσα πίστωση να δημοπρατηθεί  και να ξεκινήσουν εργασίες  τουλάχιστο στα 3 πρώτα χιλιόμετρα έως Ρόγγια . Είναι έργο που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση Καρδίτσας- Ευρυτανίας από την πλευρά του Αχελώου.

Οδός από διασταύρωση Αργυρίου – γέφυρα Καταφυλλίου . Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του φακέλου του έργου  και να επισπευστεί η δημοπράτησή του .

Στις δημοτικές ενότητες Αν. Αργιθέας και Αργιθέας:

Οδός Καρυά –Κουμπουριανά. Έργο ζωτικής σημασίας! Θα ενώσει δύο    δημοτικές ενότητες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται απομονωμένες η μία από την άλλη. Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη.

Οδός από Ελληνικά –όρια Βαλκάνο Ν Τρικάλων .Υπάρχει έτοιμη μελέτη.

Οδός από Γκρόπα προς Στουρναρέικα. Χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί άμεσα και είναι αρμοδιότητας της ΠΕ Τρικάλων. Υπολείπεται μόνο η κατασκευή ασφαλτόστρωσης  καθώς τα τεχνικά και η διάνοιξη ολοκληρώθηκαν προ ετών.

Επίσης θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί μελέτη από Βαλκάνο προς όρια τοπικής κοινότητας Ελληνικών για την ολοκλήρωση ολόκληρου του οδικού άξονα Ελληνικά- Βαλκάνο.

Κύριε Περιφερειάρχη,

 τα ανωτέρω δεν είναι τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας.  Υπάρχουν και πολλά άλλα .  Είναι όμως κατά τη γνώμη μας τα πιο αναγκαία και που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Φυσικά δεν θα πάψουμε ποτέ να μην αναφερόμαστε στη σήραγγα Τυμπάνου όπου υπάρχει έτοιμη η μελέτη  και στα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας ευελπιστούμε όμως στη θετική σας στάση και συμπαράσταση ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για την υλοποίησή τους.

Mε εκτίμηση

Γιώργος Χασιώτης

Υποψήφιος δήμαρχος  Αργιθέας

της παράταξης Αργιθεάτικη Συμμαχία»

Ο κ. Αγοραστός, έμπρακτος συμπαραστάτης της περιοχής μας , μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις δυνατότητες της Περιφέρειας και για τις σχετικές χρηματοδοτήσεις που χρειάζεται η περιοχή αλλά και την ελλειπή χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση.

Δεσμέυτηκε ότι «δρομολογείται» η χρηματοδότηση του οδικού άξονα  Βραγκιανά –Κέδρα και επιταχύνονται οι διαδικασίες για ολοκλήρωση του φακέλου του έργου Αργύρι-Γέφυρα Καταφυλλίου.

Για το δρόμο Καρυά _Κουμπουριανά ανέφερε «αν και διαδημοτικό θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο» .

Επίσης θετικά είδε και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο υπόμνημα και επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται για τη συνέχιση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.(Ι.Μ.Σπηλιάς- Καρφί Βραγκιανών)

Γραφείο τύπου

«ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

sinantisi Xasiotis 1

sinantisi Xasiotis 2




Total
0
Shares
Previous Article

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΚ 9η αγωνιστική (2018-19)!

Next Article

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στο Μουζάκι