Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Η ανάδειξη του έργου του Ιπποκράτη και η λειτουργία του μουσείου αντικείμενο συζήτησης

Η ανάδειξη του μουσειακού χώρου του Ιπποκράτη στο Αλκαζάρ και διάδοση του ιατρικού του έργου του ήταν τα κύρια αντικείμενα της συνάντησης, που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με το Δ.Σ του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Ο πρόεδρος κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας και τα μέλη του συλλόγου, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου που είναι, η προβολή και η ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας, καθώς και η αξιοποίηση του μνημείου και η επαναλειτουργία του μουσείου του Αλκαζάρ, προκειμένου να αναδειχτεί σε πόλο έλξης, έμπνευσης και δια βίου μάθησης για το ευρύ κοινό τόσο της Λάρισας, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Στα πλαίσια υλοποίησης των ανωτέρω στόχων θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016 ημερίδες και συνέδρια επιστημονικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που κάνουν σημείωσε τα εξής: «Το έργο του σπουδαίου αυτού πατέρα της σύγχρονης  ιατρικής όπως αποκαλείται είναι τεράστιο και άγνωστο στους περισσοτέρους. Η προσφορά του στην ιατρική επιστήμη είναι αναμφίβολη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την μελέτη και την ανάδειξη του έργου αυτού, έτσι ώστε το ευρύ κοινό να γίνει κοινωνός της συνεισφοράς του Ιπποκράτη ο οποίος έδρασε και απεβίωσε στην Λάρισα. Η περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη εκ μέρους του συλλόγου ο αντιπρόεδρος κ. Βλάνδος Σταμούλης, η γενικός Γραμματέας κ. Παπαδημητρίου Άρτεμις, η ταμίας Γκιτέρσου Νάνσυ, και τα μέλη κ. Κοντογιάννη Ρίτα, και κ. Δαρούσης Κώστας.




Total
0
Shares
Previous Article

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Next Article

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Παλαμά για έργα και ζητήματα του Δήμου