Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Γ.Κωτσού με τον ΥΦ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σκρέκα

9ee3e31b036e20b9e82cd1e511102b1e

Το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός αμπελοοινικού τομέα «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ», με τη λειτουργία του Οινοποιείου – Αποσταγματοποιείου της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας καθώς αυτή συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, μετέφερε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επισκέφθηκε τον Τρικαλινό Υφυπουργό στο Γραφείο του συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού και ζήτησε της άμεση παρέμβασή του για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Οινοποιείου, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες σταφυλοπαραγωγούς του Νομού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «ΔΙΟΝΥΣΟΥ» κ. Φώτης Γκαζούνης, συνεπικουρούμενος από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. εξήγησε στον κ. Σκρέκα πως έχει σήμερα η κατάσταση υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η μόνη λύση είναι να  εξαιρεθεί από τη διαδικασία της εκκαθάρισης το Οινοποιείο – Αποσταγματοποιείο της Ε.Α.Σ.Κ. και να μεταβιβασθεί στον «ΔΙΟΝΥΣΟ» (ως συνεταιρισμό του ιδίου τομέα) από την δανείστρια  Τράπεζα  (ΑΤΕ υπο εκκαθάριση), έναντι  λογικού τιμήματος. Μέχρι τότε να ανασταλεί η καταβολή των οφειλόμενων προς την εκκαθάριση, δηλαδή όποιων οφειλών έχουν δημιουργηθεί από εμάς  προς αυτήν. Το παραπάνω αποτελεί  όρο  ικανό να επιτρέψει στο συνεταιρισμό μας – αλλά και άλλους υγιείς συνεταιρισμούς- να αναπτυχθούν, προς όφελος του αγροτικού κινήματος και ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής».

Ο κ. Γκαζούνης πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι ανάγκη να απεμπλακούν οι μονάδες του Οινοποιείου και Αποσταγματοποιείου της πρώην Ε.Α.Σ.Κ. από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε και εμείς να εγκαταλείψουμε  αυτές τις μονάδες και είναι φανερό ότι η απαξίωση τους θα ολοκληρωθεί, πριν την  ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Μαζί βέβαια με την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων αυτών,  θα γίνουν ανδράποδα και οι αμπελουργοί της Καρδίτσας».

Ο κ. Σκρέκας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοπική αντιπροσωπεία των αμπελουργών και δεσμεύτηκε πως η νομική υπηρεσία του ΥΠ.Α.ΑΝ.&Τ. θα εξετάσει λεπτομερώς το αίτημα και όλες τις πτυχές του ζητήματος ώστε να βρεθεί λύση. Επισήμανε δε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κωτσό για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει το επόμενο διάστημα.

 




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos 5

Υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
nosokomeio trikalon 1

Χαμός στις ΝΟΔΕ με τους διορισμούς των διοικητών Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας