Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ

Nousios ADEDY

Κ. Νούσιος: Συνεχίζουμε τον αγώνα, τόσο τον εμφανή όσο και τον αφανή, για την διαρκή διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας»

Ενημερωτική συνάντηση με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ είχε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Βάιο Μπάτρα, επισκέφτηκε τον κ. Νούσιο στην Π.Ε. Καρδίτσας και επέδωσε το ψήφισμα της απεργίας που αφορά το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και της ρύθμισης του δικαιώματος της απεργίας.

Ο κ. Νούσιος ενημερώθηκε από το κλιμάκιο για προβλήματα που απασχολούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και για το σχέδιο δράσης των Σωματείων που υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμερίστηκε τα δίκαια αιτήματα που του μετέφερε το κλιμάκιο, επισημαίνοντας την ανάγκη για υπεράσπιση του δικαιώματος για απεργία και συλλογική δράση. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Π.Ε. Καρδίτσας βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων και επιδιώκει να έχει στενή συνεργασία με τα Σωματεία εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Νούσιος προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαχρονικά έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στηρίζοντας οποιαδήποτε μορφή αγώνα που απορρέει από το δίκαιο των αιτημάτων τους.  

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε πώς όταν είσαι στη διοίκηση του κράτους καλείσαι να διαχειριστείς θέματα που απαιτούν ρεαλισμό. Ορθώς, λοιπόν το Σύνταγμα της χώρας μας προβλέπει ότι η απεργία αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων για την διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων τους.

Ωστόσο, ο συνταγματικός νομοθέτης, ορίζει και το δικαίωμα της εργασίας κάθε πολίτη, το οποίο μάλιστα πρέπει να προστατεύεται από το κράτος με παράλληλη μέριμνα  την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΠΕ Καρδίτσας, για τον ζήλο που επιδεικνύει, δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την συνεισφορά του. Βεβαιώνω τους πολίτες της Π.Ε.Καρδίτσας, στον απόλυτο βαθμό, πως θα συνεχίσουμε τόσο ο ίδιος, όσο και οι εργαζόμενοι, να δίνουμε τον αγώνα, τόσο τον εμφανή όσο και τον αφανή, για την διαρκή διασφάλιση των δικών τους δικαιωμάτων».




Total
0
Shares
Previous Article
diktyo foreon agrafa

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: …..μια κάπως όψιμη ενημέρωση!!

Next Article
dimotiko simvoulio Argitheas

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας

Related Posts