Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση ΤΕΕ/Ν.Ε. Καρδίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς του Νομού Καρδίτσας

Την Παρασκευή 26/05/2017 η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΤΕΕ, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κο Βασίλη Τσιάκο παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου κου Ορέστη Ψαχούλα. Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ κο Χρήστο Σταμούλη για θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς του Νομού αναφορικά με:

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, συνέπεια της δραματικής μείωσης των ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη, πέρα από τα μεγάλα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια, να ενταχθούν  στο πρόγραμμά της περισσότερα μικρότερα έργα, εμβέλειας των τοπικών εργοληπτικών επιχειρήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν όφελος πολλαπλάσιο της αξίας τους.

Το φορολογικό και ασφαλιστικό, το οποίο θίγει τους μηχανικούς όπως και όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των Γενικών Πολεδομικών Σχεδίων, τα οποία αντί να αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία για την περιοχή, αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τροχοπέδη στην ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες και ζήτησε τη συμβολή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τη Μόνιμη Επιτροπή Υποδομών ΠΕ Καρδίτσας η οποία θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Π.Ε. Καρδίτσας, με αρμοδιότητες την παρακολούθηση της εξέλιξης και την ανάπτυξη θέσεων του Τμήματος για έργα Υποδομών της ΠΕ Καρδίτσας.

Ο κος Τσιάκος εξέφρασε την κατανόηση του για τα προβλήματα του κλάδου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Μόνιμη Επιτροπή Υποδομών ΠΕ Καρδίτσας για την οποία δήλωσε το ενδιαφέρον του να παρακολουθήσει την πρώτη της συνεδρίαση και δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των μηχανικών σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα.

Το ΤΕΕ/Ν.Ε. Καρδίτσας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους δηλώνει παρόν και έτοιμο να συνεισφέρει σε όποιο επιστημονικό, τεχνικό, τεχνοοικονομικό, ή αναπτυξιακό θέμα της  Π.Ε. Καρδίτσας.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας

Ο πρόεδρος

Χρήστος Σταμούλης




Total
0
Shares
Previous Article

Συγχαρητήρια Α.Σ.Κ. σε Αναγέννηση και Α.Ο. Σελλάνων

Next Article

Γιορτή στο τμήμα Δασοπονίας για την παραμονή του στην Καρδίτσα