Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Καρδίτσας

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Καρδίτσας

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Καρδίτσας

Στο Υπουργείο Παιδείας με την αρμόδια Υφυπουργό, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 30/08, όπου συμμετείχαν η Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, που με πρωτοβουλίας της είχε κανονιστεί η συνάντηση, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος και ο Πρόεδρος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Βάϊος Κουτής.

Το θέμα της συζήτησης, αφορούσε στην ανέγερση Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα, αφού το υπάρχον, που στεγάζεται στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, είναι απολύτως ακατάλληλο.

Ο κ. Τσιάκος, θερμός υποστηρικτής του εν λόγω έργου, διαβεβαίωσε την κ. Ζαχαράκη, ότι ο Δήμος «έτρεξε» τις διαδικασίες που του αναλογούσαν και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η απαραίτητη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής και η ανταλλαγή εδαφικών τμημάτων, μεταξύ του παράπλευρου άλσους και της έκτασης του χώρου των σχολείων, καθώς επίσης και ο οδικός κόμβος, που θεωρείται απαραίτητος.

Ο κ. Κουτής επεσήμανε ότι η κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στο Νομό, είναι πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου. Εξήγησε ακριβώς τις ανάγκες σε ειδικές αίθουσες, φυσικοθεραπευτήρια, προσωπικό διδασκόντων και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων. Ενημέρωσε για τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν, όπως και για τον μελλοντικό προγραμματισμό που υπάρχει, τονίζοντας το δικαίωμα των παιδιών, με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και κατάλληλο εκπαιδευτήριο.

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και δεσμεύτηκε, ότι το Υπουργείο θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός στην κατασκευή και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα. Θα φροντίσει ώστε να υπάρξει σχεδιασμός για ειδικά εργαστήρια, όπου θα εφαρμοστούν σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Άλλωστε, τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας, έχει σε προτεραιότητα την ειδική αγωγή, προχώρησε ήδη σε προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και υποσχέθηκε, ότι θα βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς,μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σκόνδρα, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι δρομολογείται η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα, ένα έργο το οποίο είχα αρχίσει να διεκδικώ από το 2014, όταν ο Σύλλογος Δασκάλων τότε, μου είχε θέσει το ζήτημα. Η πτώση, όμως, της κυβέρνησης και η βίαιη διακοπή της κοινοβουλευτικής μου πορείας, άφησε στην μέση την προσπάθεια. Με τη νέα μου εκλογή, ξεκίνησα εκ νέου διεργασίες, έχοντας επαφή με τους αρμοδίους φορείς, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ως εποπτεύουσα αρχή της ΚΤΥΠ ΑΕ, την Εταιρεία Κτηριακών Υποδομών ΑΕ, το Δήμο Καρδίτσας και το Σύλλογο Δασκάλων Α/θμιας Ν. Καρδίτσας.

Υπάρχει ήδη η δέσμευση του Υπουργείου, αλλά και της ΚΤΥΠ ΑΕ, να εντάξει το εν λόγω σχολείο στο επιχειρησιακό πρόγραμμά της και να ξεκινήσει εκπόνηση μελέτης, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως με διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάνναρης και φυσικά, ειλημμένη απόφαση του Δήμου, να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο για την Καρδίτσα.

Το γεγονός δε, ότι ο τοπικός μας Υπουργός, έδειξε ενδιαφέρον για το έργο αυτό, με κάνει να αισιοδοξώ ακόμα περισσότερο.

Διότι, όταν ενώνουμε δυνάμεις και διεκδικούμε έργα που χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε, σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα είναι αίσιο. Πολύ δε, περισσότερο όταν το Ειδικό Σχολείο στο οποίο αναφερόμαστε, έχει κοινωνική διάσταση, καθώς αφορά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και οικογένειες, που έρχονται αντιμέτωπες με αυτό το πρόβλημα.

Είναι επίσης ο κατάλληλος χρόνος, δεδομένης της προτεραιότητας που βάζει η παρούσα κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ζητήματα που έχουν σχέση με παιδιά και συμπολίτες μας με ιδιαιτερότητες.

Είναι αυτονόητο, ότι θα βρίσκομαι σε επαγρύπνηση και άμεση επαφή, με όλους τους εμπλεκόμενους, μέχρι την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του νέου λειτουργικού, σύγχρονου και ασφαλούς, Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας».

zaxaraki skondra1




Total
0
Shares
Previous Article
mavrommati 6

Το Μαυρομμάτι στην εκπομπή "Από τόπο σε τόπο"

Next Article
"Ποδηλατώντας για τα αδέσποτα – Cycling for strays" στο Δήμο Μουζακίου

"Ποδηλατώντας για τα αδέσποτα – Cycling for strays" στο Δήμο Μουζακίου