Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Χοιροτρόφων Τρικάλων είχε η βουλευτής Καρδίτσας και κτηνίατρος Βράντζα Παναγιώτα.

Συνάντηση με μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Χοιροτρόφων Περ. Ενότητας Τρικάλων είχε εχθές η βουλευτής Καρδίτσας και κτηνίατρος Βράντζα Παναγιώτα.

Από πλευράς του συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος κύριος Μπουρνάζος Βαγγέλης, ο ταμίας κος Πατσιούρας Βασίλης και το μέλος και κτηνίατρος κος Ζάχος Ευθύμιος.

Πέρα από τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το σύνολο του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, χρηματοδοτικό και άλλα, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν τον τομέα της χοιροτροφίας.

Η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ζώντα ζώα ήταν το πρώτο θέμα που τέθηκε από τους χοιροτρόφους, με δεδομένο ότι σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους διακινείται με αυτόν τον τρόπο.

Οι παράνομες Ελληνοποιήσεις, λόγο κυρίως της έλλειψης ισοζυγίου κρέατος, είναι από τους βασικούς παράγοντες δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των παράνομα πωλούμενων ως Ελληνικών, εισαγόμενων προϊόντων.

Η παντελής έλλειψη πρόσβασης στο πιστωτικό σύστημα, σε συνδυασμό με τη μετατροπή των παλαιών άτοκων δανείων των χοιροτρόφων σε έντοκα, είναι ένας ακόμη παράγοντας που απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα της πλειοψηφίας των χοιροτροφικών μονάδων.

Τέλος ο αποκλεισμός της χοιροτροφίας από κάθε είδους ενίσχυση και επιδότηση , με δεδομένο ότι ο κλάδος φθίνει ραγδαία και η επάρκεια χοιρινού κρέατος από το 70% πριν από λίγα χρόνια έχει πέσει κάτω από το 30%, θεωρείται απολύτως παράλογο και άδικο από τους χοιροτρόφους.

Η κυρία Βράντζα διαβεβαίωσε τους χοιροτρόφους ότι ως βουλευτής και μέλος της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου θα κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις / παρεμβάσεις που επιτρέπει η θέση της, ώστε τα θέματα της ελληνικής χοιροτροφίας να τεθούν στις προτεραιότητες της συζήτησης για την ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας. Τέλος δεσμευτικέ να μεταφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν στα κυβερνητικά κέντρα λήψης των αποφάσεων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησε η κατασκευή των Αθλητικών δραστηριοτήτων της Κρανιάς

Next Article

Επίσκεψη 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου