Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση μαθητών/τριών της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων με το Δήμαρχο Τρικκαίων

Συνέχιση των δράσεων για τα αδέσποτα, παρά τις δυσκολίες και ενημέρωση όλων, είναι το συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Τρικκαίων με μαθητές. Επρόκειτο για επίσκεψη μαθητών/τριών της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια κ. Δημ. Βαργιάμη, συνομίλησαν επί μακρόν για το θέμα που απασχολεί τους ίδιους και τους τρικαλινούς.

Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι μαθητές επεξεργάστηκαν ερωτήσεις και τις απηύθυναν, τόσο στον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Μπάρδα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Αναστασίου. Οι μαθητές ρώτησαν – και με άποψη – για θέματα εθελοντισμού, πληροφόρησης, προστασίας, διαχείρισης των αδέσποτων. Εξέφρασαν την αγωνία για τη συγκέντρωση των αδέσποτων και ζήτησαν λύσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις.

Ο κ. Αναστασίου εξέθεσε τα της νομοθεσίας και ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος. Για παράδειγμα, τις εκατοντάδες στειρώσεις που ήδη έγιναν, τη φροντίδα των ζώων, τη στήριξη του καταφύγιου αδέσποτων, τη συνεργασία με τις δύο φιλοζωικές οργανώσεις. Τόνισε, για παράδειγμα, ότι το περασμένο Σάββατο, πολλά αδέσποτα σκυλιά μεταφέρθηκαν για εμβολιασμό στη Θεσσαλονίκη, με μέριμνα του Δήμου. Ότι σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις των Τρικάλων, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία. Ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα για συνέχιση των παρεμβάσεων. Παραλλήλως, σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων ότι χρειάζεται πρόσθετη προσπάθεια από όλους – και από τον Δήμο – αλλά και, κυρίως, περισσότερη Παιδεία. Διότι, η παιδεία είναι αυτή που θα επιλύσει προβλήματα εγκατάλειψης σκύλων και κακής συμπεριφοράς απέναντί τους.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης ήταν και η θαρρετή γνώμη των μαθητών και των μαθητριών, που με εμπεριστατωμένο λόγο πρότειναν συγκεκριμένες δράσεις.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου ΤρικκαίωνΣυνάντηση μαθητών/τριών της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων με το Δήμαρχο Τρικκαίων

Συνάντηση μαθητών/τριών της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων με το Δήμαρχο Τρικκαίων  Συνάντηση μαθητών/τριών της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων με το Δήμαρχο Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πύλης

Next Article

Έκθεση Φωτογραφίας Μαθητών της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)