Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων τουρισμών των Ελληνικών Περιφερειών

Συνάντηση Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδος, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος, κ. Ηλία Σανίδα και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Τζιάλλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 περιφερειών της χώρας και καλύφθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κατατεθήκαν προτάσεις για τον τρόπο διαπεριφερειακών συνεργασιών, κυρίως ανάμεσα σε περιφέρειες με ομοειδή χαρακτηριστικά ανάπτυξης, τη δημιουργία Κέντρων Περιφερειακής Πληροφόρησης, μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Μίλησαν, επίσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ζητήματα που άπτονται της κεντρικής διοίκησης και αποτελούν βαρίδια στις προσπάθειες των Περιφερειών αλλά και στην ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να λυθούν.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού κ. Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη, θέτοντας ζητήματα και προτάσεις που αφορούν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι αυτοδιοικητικοί του Τουρισμού διατύπωσαν με σαφήνεια τη βούληση τους η συνάντηση αυτή να θεσμοθετηθεί και να πραγματοποιείται, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, κάνοντας πράξη στον τομέα του τουρισμού τη διαπεριφερειακή συνεργασία.




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας: Νέες προβολές από σήμερα Πέμπτη

Next Article

Πάρτι έναρξης από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας