Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση δημοτικής αρχής Δ. Λίμνης Πλαστήρα με τους επαγγελματίες του Τουρισμού

Συνάντηση δημοτικής αρχής Δ. Λίμνης Πλαστήρα με τους επαγγελματίες του Τουρισμού

 

Συνάντηση δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες του Τουρισμού στη λίμνη Πλαστήρα 

Συνάντηση με τους επαγγελματίες του Τουρισμού της λίμνης Πλαστήρα είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με τους αντιδημάρχους κ. Απόστολο Θέο, υπεύθυνο για τον Τουρισμό και την κ.  Βάσω Ξηροφώτου, αρμόδια για τα Οικονομικά, η οποία είχε και τον συντονισμό της συζήτησης και τον. Δημ. Σκόνδρα εντεταλμένο σύμβουλο.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του κ.Χατζόπουλου στα Καλύβια Πεζούλας και ήταν παρόντες επαγγελματίες από όλους τους τομείς, φιλοξενίας, εστίασης, δραστηριοτήτων. Ο κ. Νάνος έκανε σύντομο απολογισμό του 4αμήνου 2019. Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος επέστρεψε σε διεθνείς και άλλες εκθέσεις, είναι σε εξέλιξη μελέτες για πέντε (5) θεματικά και άλλα πάρκα, σχεδιάζονται νέα έντυπα, αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα η προβολή και προώθηση της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και η προσπάθεια του Δήμου να καθιερώσει την «Παράδοση στο Μέλλον», συνώνυμο με την ποιότητα των εκδηλώσεων και πόλο έλξης τουριστών.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η Λίμνη Πλαστήρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον Τουρισμό της Καρδίτσας με 1.000 λειτουργικές τουριστικές κλίνες και οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε ευφυή τρόπο, έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή και το Νομό». Παρουσίασε, το σχέδιο Ανάπτυξης θεματικού και εναλλακτικού Τουρισμού, αλλά και στις προσπάθειες να συνδεθεί η λίμνη Πλαστήρα με όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. «Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να καταστεί η λίμνη διεθνές σημείο αναφοράς για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τη βιωματική μάθηση, τόπο επιστημονικής έρευνας και πρακτικής άσκησης. Να συνδεθεί η περιοχή μας με όλα τα επίπεδα Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό – νεανικό και εναλλακτικό Τουρισμό».

Για το σκοπό αυτό, ανέφερε, ότι ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα Σχολεία Δάσους στην Κερασιά και το Μεσενικόλα, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη περιμετρικά της λίμνης σε όλες τις Κοινότητες. Επίσης με τον περιφερειακό σχολικό σύμβουλο κ. Βασίλη Κωτούλα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για τη δημιουργία τουλάχιστον δέκα (10) εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να επαναλειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα τα Μουσεία Οίνου και Αμπέλου στο Μεσενικόλα, Πλαστήρα στο Μορφοβούνι, ενώ μέχρι το καλοκαίρι καταβάλλεται προσπάθεια να λειτουργήσουν ο Βοτανικός  Κήπος και το Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Νεοχώρι.

Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε από τους επαγγελματίες να ορίσουν μία Επιτροπή Τουρισμού για να έχει η δημοτική αρχή εκπροσώπους των επαγγελματιών για να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις.

Ακολούθησε τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Απόστολου Θέου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνένωση των δυνάμεων όλων των κλάδων και την ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις επαγγελματιών, με επισημάνσεις και προτάσεις, όπως είναι η οργάνωση εκδηλώσεων όλο το χρόνο, η επιστροφή αθλητικών εκδηλώσεων όπως το  X-TERRA, η στόχευση στον ξένο τουρισμό, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για την απασχόληση των τουριστών. Επίσης από τον κ. Αντώνη Κρομύδα έγινε αναφορά στη «Λίμνη Πλαστήρα των 4 εποχών» ΜΚΟ και τις προσπάθειες για την προβολή με πρόγραμμα προβολής το οποίο εξασφαλίστηκε αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε. Επίσης οι επαγγελματίες ανέφεραν ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του δήμου και είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν και αυτοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 4η συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες του Τουρισμού ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.




Total
0
Shares
Previous Article
Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας φιλοξενεί τους εταίρους του προγράμματος WEGO! 2

Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας φιλοξενεί τους εταίρους του προγράμματος WEGO! 2

Next Article
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το εργοτάξιο των ιδεών. Ανοικτό κάλεσμα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…