Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ν.Καρδίτσας με τον ΓΓ Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή

.

 Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και  ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή είχαν οι τρεις βουλευτές του νομού κ. Σπύρος Λάππας , κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και κ. Παναγιώτα Βράντζα καθώς και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.

 Στη συνάντηση συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων με ΣΑΕ 055 το έργο « Αποχέτευση όμβριων και αποχέτευση ακαθάρτων» , εντός σχεδίου πόλης της Καρδίτσας που αφορά τις περιοχές Ζαχαριώτες και Καμινάδες. Το ποσό δέσμευσης για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας με μεθοδικότητα και επιμονή συνέβαλαν αποφασιστικά στην απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε ένα δίκαιο αίτημα της δημοτικής αρχής, που αφορά επείγουσες ανάγκες υποδομών του Δήμου Καρδίτσας. Οι βουλευτές εργάζονται συλλογικά και προωθούν για λύσεις ώριμα αιτήματα των δήμων του νομού μας χωρίς ποτέ να εξαρτούν τις  προσπάθειες τους γι΄ αυτό από τη στάση ή τις πολιτικές θέσεις και επιλογές των  Δημάρχων. Άλλωστε σταθερή θέση και άποψη της Κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η προσήλωσή της στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και το σχέδιο αυτό υλοποιείται και θα υλοποιείται στο παρόν και στο μέλλον με άμεση συμμετοχή και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην επιτυχία της απόφασης για εκταμίευση του παραπάνω ποσού συνέβαλε αποφασιστικά και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, που παρουσίασε ώριμες μελέτες για το συγκεκριμένο έργο και με επιμονή διεκδίκησε τη χρηματοδότησης του έργου από το ΠΔΕ.

 Η προσπάθεια των Βουλευτών για συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας θα συνεχιστεί ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης κάθε πρόσφορου  χρηματοδοτικού εργαλείου από τα αρμόδια υπουργεία. Σκοπός μας είναι  ο Δήμος και ο Καρδιτσιώτης πολίτης να δει να σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής του, έτσι ώστε στο μέλλον πράγματι ο Δήμος να καταστεί μία οιονεί «τοπική κυβέρνηση», κάτι που υπάρχει στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την περιφερειακή συγκρότησης του Κράτους, των δομών και των υπηρεσιών του,  χωρίς να μας ενδιαφέρει το «πολιτικό χρώμα» του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας. Εξυπακούεται ότι συνεργασία υπάρχει και θα υπάρξει και με τους υπόλοιπους δήμους του νομού μας.

 Το οφείλουμε σε όλους τους Καρδιτσιώτης του νομού μας, το συμφέρον των οποίων επηρεάζει  και καθοδηγεί τις αποφάσεις, τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Λάππας  Σπύρος

Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα

Βράντζα Παναγιώτα


Syriza logo 610 340




Total
0
Shares
Previous Article

Συμμετοχή του Karditsa Earthquake Project "Σχολεία εν Δράσει" στις δράσεις του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Στην πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας αντιπροσωπεία του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Related Posts