Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμπαραστάτης στον νέο, παγκόσμιας σημασίας ποδηλατικό άθλο του τρικαλινού Στέλιου Βάσκου, ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο παλαίμαχος αλλά αξιόμαχος πρωταθλητής της ποδηλασίας ετοιμάζει νέα πανευρωπαϊκή διαδρομή με ποδήλατο, μέσα από 15 χώρες, 8.000 χλμ., 25 συνεχείς ημέρες ποδηλασίας σε ανοιχτό δρόμο. Μοναδικός σκοπός, η μετάδοση κοινωνικών μνημάτων και η ενίσχυση συλλόγων. Ενας εξ αυτών, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία γονέων και κηδεμόνων Τρικάλων «Η Αρωγή». Μέλη του οποίου, με μέλη του ΠΑΣ Ασκληπιός (τον ποδηλατικό σύλλογο του πρωταθλητή) και του πολιτιστικού συλλόγου των Καρυών Τρικάλων, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Ο κ. Παπαστεργίου, ενήμερος ήδη για τη νέα αυτή μεγάλη προσπάθεια, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει όλες τι δυνατότητες που σε νομικό και οικονομικό επίπεδο υπάρχουν, για τη στήριξη του Δήμου.

Η υποδομή είναι απαραίτητη σε όλη τη διαδρομή και τα συγκεκριμένα αιτήματα, θα εξειδικευθούν και θα εξεταστούν διεξοδικά από τον Δήμο Τρικκαίων, με στόχο να ικανοποιηθούν. Παρούσα ήταν η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα.

Η όλη διοργάνωση, ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικκαίων στις 7 Ιουνίου 2017, γίνεται με την άδεια των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αφορά δε στη διαδρομή Ελλάδα –Βουλγαρία – Ρουμανία – Ουγγαρία – Σλοβακία – Πολωνία – Γερμανία – Βέλγιο – Γαλλία –Ιταλία – Σλοβενία – Κροατία – Μαυροβούνιο – Αλβανία – Ελλάδα.

Ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής θα συνοδεύεται από αποστολή που θα απαρτίζεται από τρία αυτοκινούμενα οχήματα, ένα ψυγείο κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Επίσης, θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ και συνοδούς, ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση κι επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο, για την ασφάλεια του αθλητή. Η τροφοδοσία, η υδροδοσία κι ό τι άλλο απαραίτητο,  θα γίνονται εν κινήσει.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί έναν τρίτο άθλο, μετά τη διαδρομή 1.600 χλμ. χωρίς στάση από Τρίκαλα προς Βουλγαρία, Τουρκία και αντιστρόφως το 2010 και τη διαδρομή Τρίκαλα – Μόναχο και αντιστρόφως το 2012.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, συζητήθηκαν θέματα για την αναβάθμιση του Λαϊκού ποδηλατικού Αγώνα των Τρικάλων και για αγωνιστικό σιρκούι εντός της πόλης, το επόμενο διάστημα. Για τα θέματα αυτά θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Παναγιώτα Βράντζα: Σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής

Next Article

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τους Δασικούς Χάρτες