Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ. στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015 του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου

Θα ήθελα να ενημερωθούν όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου μας ότι το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου, με πρόσφατη και ομόφωνη απόφασή του δεσμεύθηκε για τα παρακάτω:

Α. Το ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου θα διαθέσει το καλοκαίρι του 2015, 500 ευρω σε κάθε Τοπικό διαμέρισμα για να συμμετέχουμε ενεργά σε μια τουλάχιστον εκδήλωση του κάθε Τοπικού Διαμερίσματος που θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Δεν θα συμμετέχουν στην φάση αυτή χρηματοδότησης όσα Τ.Δ. και Σύλλογοι έχουν χρηματοδοτηθεί μέσα στο 2015.

Β. Θα στηρίξουμε δύο σημαντικές εκδηλώσεις ΄΄ Τα Μουζάκια ΄΄και η γιορτή του σταφυλιού που πρέπει ναι γίνουν στην έδρα του Δήμου το καλοκαίρι στο Μουζάκι , οι οποίες θα σχεδιαστούν από το ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός ,τον Αρχαιολογικό Σύλλογο Μουζακίου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Απανταχού Μουζακιωτών Αθήνας .

Γ. Θα στηρίζουμε μια κεντρική εκδήλωση στο Φανάρι ,έδρα του πρώην Δήμου Ιθώμης το καλοκαίρι σε σχέση με το κάστρο και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαναρίου .

Δ. Θα χρηματοδοτήσουμε προτάσεις που θα μας στείλουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και θα αφορούν πολιτιστικές δράσεις πέραν της παραδοσιακής μουσικής (κλαρίνα) , δράσεις πρωτοπόρες ,που αφορούν την ιστορία , την παράδοση και τον πολιτισμό μας ,την έκδοση βιβλίων ,εκθέσεις φωτογραφιών ,βιβλίων , ενίσχυση Λαογραφικών Μουσείων και άλλων καλλιτεχνικών θεμάτων .

Ε. Στο Αγναντερό το Ν.Π.Δ.Δ. και ο Δήμος Μουζακίου στήριξε τις εκδηλώσεις των αποκριών σαν κεντρικές εκδηλώσεις στην έδρα του πρώην Δήμου Παμίσου.

Η. Θα συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Καρδίτσας για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θέατρα για τα ΤΔ το καλοκαίρι και να συνεργαστούμε με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας προκειμένου κάποιες εκδηλώσεις τους να γίνουν εντός των ορίων του Δήμου μας για να έχει και νόημα η συμμετοχή των Συλλόγων μας στο όργανο αυτό ..

Θ. Θα στηρίξουμε τις εκδηλώσεις μνήμης του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραισκάκη στο Μαυρομάτι τόπος γέννησης του ήρωα , μέσα από μια πραγματική συνεργασία του κ Δημάρχου και του ΝΠΔΔ με τον κ.πρόεδρο του χωριού και το τοπικό συμβούλιο ,τους κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους , τους πολιτιστικούς Συλλόγους του Μαυροματίου , την Ένωση πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και την Περιφέρεια Καρδίτσας για να αναδειχθούν οι εκδηλώσεις αυτές σε Πανελληνίου ενδιαφέροντος .

Το ΝΠΔΔ θα στηρίξει τα Τ.Δ. που θέλουν να δημιουργήσουν Πολιτιστικούς Συλλόγους στα χωριά τους και να βοηθήσουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να λειτουργούν νόμιμα και να είναι συνεπείς με την εφορία ,την τήρηση των βιβλίων , την υποβολή δηλώσεων κλπ σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν ορίσει οι αρμόδιες αρχές .

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκτός των ορίων του Δήμου μας ,θα στηρίζονται από το ΝΠΔΔ όταν θέλουν να διοργανώσουν κάποια εκδήλωση στο Τοπικό Διαμέρισμα τους.

Το ΝΠΔΔ δεν θα συμμετέχει και δεν θα χρηματοδοτήσει καμία εκδήλωση αν δεν θα έχει προηγηθεί έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου Συλλόγου ή φορέα προς το ΝΠΔΔ και ουσιαστική συνεργασία για την εκδήλωση, για να εξασφαλίσουμε μέσα από προσφορές τις καλύτερες τιμές. Την στήριξη της αγοράς του Δήμου Μουζακίου, την αλληλοϋποστήριξη των εκδηλώσεων και μέσα από την συνεργασία να έχουμε την καλύτερη διοργάνωση και την προσέλκυση εθελοντών και χορηγών και για να εξασφαλίσουμε την ίδια μεταχείριση και στήριξη όλων των Συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Για κάθε πληρωμή που γίνετε από το ΝΠΔΔ προς Παιδικούς Σταθμούς και οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έγγραφη και υπογεγραμμένη αναλυτική αίτηση από τους ενδιαφερομένους και πραγματική και ουσιαστική συνεργασία .

Hlias MpallasΣε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις την απόφαση για χρηματοδότηση να την παίρνει η κ. Πρόεδρος με την υποχρέωση στο πρώτο συμβούλιο να προσκομίζει την αίτηση του ενδιαφερομένου και να ενημερώνει το Δ.Σ αναλυτικά για τους λόγους ,το ποσό και την αναγκαιότητα.

Ευχαριστώ,

Ηλίας Μπάλλας 
Μέλος ΝΠΔΔ Δήμου Μουζακίου.




Total
0
Shares
Previous Article

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας

Next Article

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 το 2ο Σεμινάριο Δ/νσης Παιδικής-Σχολικής Χορωδίας,στη Λίμνη Πλαστήρα στις 5 μ.μ.

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…