Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Μουζακίου σε εκδήλωση για την ημέρα ποίησης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας διοργάνωσε τη δράση “Πες το με ένα ποίημα”.

Ομάδα μαθητριών του ΕΠΑΛ Μουζακίου ασχολήθηκε με τον ρόλο της ποίησης ως μέσου αντίδρασης στη σύγχρονη πραγματικότητα και αποτύπωσε σε στίχους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στον δρόμο τους από τη Συρία του πολέμου μέχρι την Ευρώπη, τη “Γη της Επαγγελίας”. Αποτέλεσμα ήταν να γράψουν οι μαθήτριες ομαδικό ποίημα με τίτλο “Δεκαέξι χαϊκού για τον δρόμο των προσφύγων” με το οποίο συμμετείχαν στη δράση.

Οι μαθήτριες του σχολείου Παναγιώτα Ευσταθίου, Έφη Ματρακούκα, Χριστίνα Κοθώνα και Αργυρώ Παπαγεωργίου παρουσίασαν τη δημιουργία τους στην εκδήλωση που έγινε στον χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.  Η ανάγνωση συνοδεύτηκε από προβολή εικόνων από το ταξίδι των προσφύγων που αποτέλεσαν την έμπνευση για τα ποιήματα.

Η συμμετοχή του ΕΠΑΛ Μουζακίου απέσπασε ευνοϊκές κριτικές τόσο από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας όσο και από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Υπεύθυνη της συμμετοχής ήταν η φιλόλογος του σχολείου Βάσω Ταρασλιά.

ΕΠΑΛ Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - Το 1ο Εργαστήριο ανάγνωσης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Next Article

Επικαιροποίηση των οριστικών πινάκων των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ.

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…