Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή της IPA Καρδίτσας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας

             Για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία έξι χρόνια  η τοπική μας διοίκηση συμμετείχε στο φημισμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας World Police Indoor Soccer Tournament, που διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ και 34 χρόνια στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στα γήπεδα των περιοχών Eibergen, Groenlo και Lichtenvoorde. Η ομάδα μας ήταν για μια ακόμη φορά ο λόγος που υψώθηκε η ελληνική σημαία κατά την τελετή έναρξης, ως η μόνη εκπρόσωπος της χώρας μας. Συνολικά στο τουρνουά συμμετέχουν περισσότερες από 200 ομάδες Αστυνομικών από 54 χώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και για εργαζόμενους σε άλλα Σώματα Ασφαλείας και Στρατιωτικούς.

           Το ταξίδι και γενικότερα η συμμετοχή μας, παρόλη την άρτια προετοιμασία, ήταν κυριολεκτικά στον αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή λόγω απεργίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ευτυχώς ανεστάλη και τελικά όλα πήγαν καλά. Η ομάδα μας έφτασε στην Ολλανδία μέσω Μιλάνου, όπου είχε τη δυνατότητα να παραμείνει επιπλέον για μία ημέρα. Κατά τη διαμονή μας στην Ολλανδία είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε διάφορες πόλεις και χωριά, γνωρίζοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και επισημαίνοντας τις διαφορές που κρύβονται στις λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, στις εγκαταστάσεις που θύμιζαν ένα μικρό ολυμπιακό χωριό είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφους από όλο τον κόσμο και να ανταμώσουμε παλιούς φίλους από τις προηγούμενες συμμετοχές μας. Την ξενάγηση μας είχαν αναλάβει οι γνωστοί φίλοι μας Bernie, Peter και Caressa, οι οποίοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά που ήμασταν και πάλι κοντά τους.

          Αγωνιστικά, η ομάδα πήγε καλύτερα από τις προσδοκίες μας και έχασε την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση για ένα γκολ, το οποίο μάλιστα μπήκε αλλά δεν μέτρησε αφού ο διαιτητής δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Αυτό συνέβη στο ματς με την αλγερινή ομάδα που έληξε τελικά 0-0. Οι δύο νίκες της ομάδας μας έγιναν απέναντι σε Ουκρανούς και Ούγγρους αντίστοιχα, ενώ ηττηθήκαμε από Σέρβους, Ρουμάνους, Πολωνούς και Γάλλους σε αγώνες που παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η σύνθεση της ομάδας μας ήταν: Τσιγγενές Α., Ζαρίδας, Τσιγγενές Ε., Ζαρχανής, Μωραΐτης, Σιατήρας, Τάντος, Καραγιάννης.

           Θερμές ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε στο Εθνικό Τμήμα ΙΡΑ και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, χωρίς τη βοήθεια των οποίων αυτό το ταξίδι δεν θα πραγματοποιούνταν. Επίσης καθοριστική ήταν η βοήθεια της τ.δ. Θεσσαλονίκης της ΙΡΑ και ιδιαίτερα του κ. Χριστόδουλου Χριστοδουλή, ο οποίος παρέσχε λύσεις για κάθε πρόβλημα που προέκυπτε κατά τη μετάβαση και την επιστροφή μας από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Τέλος ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας Χρήστο Γούλα και Αθανάσιο Σκαμπαρδώνη για την βοήθεια τους.

sala-ipa-1

sala-ipa-2

sala-ipa-3

sala-ipa-4

sala-ipa-5 

Servo per amikeco

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Ζαρχανής

Ο Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Γούσιας

                                                          




Total
0
Shares
Previous Article

Το μεγαλύτερο πανελλαδικό μήνυμα με 625 τρικαλινούς μαθητές δόθηκε σήμερα για την ΚΑΡΠΑ από τα Τρίκαλα.

Next Article

Στη συντήρηση τμημάτων του δρόμου Λάρισας - Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts