Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συμμετοχή σπουδαστή του Δ.Ω.Κ στο 20ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Πιάνου

Συμμετοχή σπουδαστή του Δ.Ω.Κ στο 20ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Πιάνου και Κονσέρτων συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας

Συμμετοχή σπουδαστή του Δ.Ω.Κ στο 20ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Πιάνου και Κονσέρτων συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας

         Το Σάββατο 7 Μαϊου 2017, ο 11χρονος σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας , Φώτης Τσίπρας του Εμμανουήλ της Σχολής Πιάνου στην τάξη της καθηγήτριας Γιώτας Καραγιάννη, έλαβε μέρος στο 20ο πανελλήνιο σεμινάριο πιάνου και μουσικών συνόλων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο διοργανώνεται από το Ωδείο «Ιωάννα Συγγελάκη» στην Αθήνα σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης σολίστ, καθηγητή πιάνου  και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή.

Ο  Φώτης  Τσίπρας  συνέπραξε με την συμφωνική ορχήστρα του σεμιναρίου, που την διηύθυνε ο μαέστρος κ.Παν.Βλάχος, και ερμήνευσε  το 2ο μέρος από το Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Φα μείζονα, Op.102 του D. Shostakovich με ακρίβεια και έμπνευση χαρίζοντας μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικής ακρόασης στους παρευρισκομένους.Με το πέρας του σεμιναρίου έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την άψογη συμμετοχή τoυ από τον υπεύθυνο του σεμιναρίου κ. Δημήτρη Τουφεξή,τον μαέστρο της ορχήστρας κ.Παν.Βλάχο και τους μουσικούς της ορχήστρας ενώ απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Τα κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα είναι δεξιοτεχνικά έργα με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις που παίζονται στις πτυχιακές ή διπλωματικές εξετάσεις των σπουδαστών πιάνου.

Η συμμετοχή για τέταρτη συνεχή χρονιά στο παραπάνω σεμινάριο με τόσο υψηλού επιπέδου έργα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας- όπως στον 11χρονο συμμετέχοντα Φώτη Τσίπρα – να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχονται στο Δημοτικό  Ωδείο Καρδίτσας(Δ.Ο.Π.Α.Κ.).

dok

DOK 2

 




Total
0
Shares
Previous Article

Συγκρότηση σε σώμα της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας ΣΥ.ΠΕ

Next Article

Τις μπασκετικές τους ικανότητες επέδειξαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και τ. αντιδήμαρχοι