Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συζήτηση Ιωάννας Λάκα και του Πλαστικού Χειρούργου Δημήτρη Λαουλάκου για την Έγχυση λίπους στην αισθητική χειρουργική

iwanna laka

Η συγγραφέας υγείας Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε στους Αμπελόκηπους τον Πλαστικό Χειρουργό  Δημήτρη Λαουλάκο και συζήτησαν σχετικά με την Έγχυση λίπους στην αισθητική χειρουργική.

Ποιές είναι οι εφαρμογές  της έγχυσης λίπους στην αισθητική χειρουργική;

Οι εγχύσεις λίπους έχουν ευρείες εφαρμογές στην αισθητική χειρουργική. Το λίπος εγχύεται σε σημεία που απαιτούν ενίσχυση και παράγει ασφαλή, μακράς διαρκείας, και φυσικής εμφάνισης αποτελέσματα καθώς ο όγκος αντικαθίσταται σε ιστούς όπου το λίπος μειώνεται. Συγχρόνως προκαλεί εντατική αναζωογόνηση, μεταφέροντας βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες που προκαλούν ενεργοποίηση ινοβλαστών, παραγωγή κολλαγόνου και τελικά πάχυνση και ανάπλαση του δέρματος.

Ποιά είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκομιδή λίπους από το ένα μέρος του σώματος, την επεξεργασία του και την προσεκτική εκ νέου έγχυση με ειδικά σχεδιασμένες κάνουλες,  στις περιοχές που απαιτείται. Η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε περίπου 6 μήνες.

Το οίδημα, που συνήθως παρατηρείται μετά την ένεση του λίπους, υποχωρεί μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Ο βαθμός της διόρθωσης εξαρτάται περισσότερο από την περιοχή και το αποτέλεσμα που προσδοκούμε.

Είμαι ένας καλός υποψήφιος για μεταμόσχευση λίπους;

Οι ασθενείς που ωφελούνται από τη μεταμόσχευση λίπους είναι άνθρωποι που επιθυμούν αύξηση του όγκου σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα συνηθέστερα σημεία περιλαμβάνουν τα χέρια, το πρόσωπο (συμπεριλαμβανομένων των χειλιών), και οι εσοχές στο περίγραμμα του δέρματος, όπου αυτές έχουν αναπτυχθεί μετά από επεμβάσεις ή και ουλές. Γενικά, οι ασθενείς που θεωρούνται κατάλληλοι για έγχυση λίπους  είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Ποιές συνήθειες της ζωης του ασθενούς κρίνονται ανασταλτικές για την επέμβαση;

Εάν ο ασθενής έχει ιστορικό αιμορραγίας  ή λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα , θα πρέπει να ενημερώσει τον  Πλαστικό Χειρουργό.  Ιστορικό καπνίσματος θα πρέπει επίσης να γνωστοποιείται στον ειδικό. Η ανατομία και οι αναλογίες του κάθε ασθενούς ποικίλουν, και η απόφαση να μεταμοσχευθεί λίπος αντί να χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά ( π.χ. Υαλουρονικό Οξύ, Πολυγαλακτικό Οξύ) εξαρτάται από τους στόχους του ασθενούς, την ποιότητα του δέρματος  αλλά και την εκπαίδευση του χειρουργού.

 Ποιά είναι τα στάδια, στα οποία υποβάλλονται οι ασθενείς πριν την επέμβαση;

Οι ασθενείς θα υποβληθούν σε λεπτομερή διαδικασία αξιολόγησης. Απαραίτητη είναι η λήψη ενός πλήρους ιστορικού του ασθενούς και στη συνέχεια, πραγματοποιείται κλινική εξέταση.

Για μία τέτοια διαδικασία, συνήθως, απαιτείται  είτε τοπική αναισθησία είτε τοπική αναισθησία και μέθη ή γενική αναισθησία. Αυτό θα συζητηθεί πριν τη διαδικασία γιατί ανάλογα με το περιστατικό.

Οφέλη έγχυσης/ Πλεονεκτήματα

Οι ενέσεις λίπους είναι μια τεχνική που αυξάνεται σε δημοτικότητα. Το λίπος είναι ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά (στην πραγματικότητα πρόκειται για μεταμόσχευση λιποκυττάρων) για “γέμισμα” στη διάθεση των αισθητικών χειρουργών, και ως εκ τούτου έχει ευρείες εφαρμογές.

Είναι φυσικό, απαλλαγμένο από κινδύνους συνθετικών υλικών και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αποτελεσματικό για την αλλαγή του περιγράμματος του σώματος, την αποκατάσταση ουλών και αναζωογονητικό για τα χέρια και το πρόσωπο. Προκαλεί την πιο ισχυρή αντίδραση “νεοκολλαγονογέννησης” δημιουργώντας καινούριο κολλαγόνο όπου εγχυθεί.




Total
0
Shares
Previous Article
soccer podosfairo mpala

Α1 ΕΠΣΚ 1η αγωνιστική (2019/20) Ρεπορτάζ!

Next Article
palia paixnidia

«Παιχνίδια αναλλοίωτα στο χρόνο» εκδήλωση του Europe Direct

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…