Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγχαρητήριο μήνυμα του Γιώργου Κωτσού στους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

.

Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου

Εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου θερμάσυγχαρητήρια σε όλες τις υποψήφιες και σε όλους τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για την επιτυχή έκβαση της μάχης εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Συγχαίρω επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους που στάθηκαν αρωγοί όλα αυτά τα χρόνια στην επίπονη προσπάθεια αυτών των παιδιών και σήμερα βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται.

Εύχομαι ολόψυχα να τα καμαρώσουν γρήγορα νέους επιστήμονες και προπάντων χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία και στην πατρίδα, με λαμπρή επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του διαγωνιστικού σκηνικού των πανελλαδικών εξετάσεων η οποία αφορά τις νέες και νέους του Νομού μας που παρ’ ότι αγωνίστηκαν,δεν κατάφεραν να πραγματώσουν τον στόχο τους.

Σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τουςθέλω να επισημάνω ότι στη σύγχρονη εποχή δεν πρέπει να βλέπουν τη ζωή με απαισιοδοξία μετά από οποιαδήποτε αποτυχία!

Αλήθεια είναι ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές δημιουργούν σημαντικές προοπτικές, αλλά δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση

Όλα τα νέα παιδιά διαθέτουν μοναδικά ταλέντα τα οποία μπορούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό, μέσα από εναλλακτικές εκπαιδευτικές διαδικασίες και μεθόδους που σήμερα προσφέρονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη και στο πολύ δύσκολο εργασιακό πλαίσιο της Ελλάδας, ένας νέος με πίστη στον εαυτό του, πλήρη εκμετάλλευση των δεξιοτήτων του και θέληση για σκληρήδουλειά, έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει.  

Εξάλλου την επιτυχία δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση μόνο η πανεπιστημιακήμόρφωση, αλλά ο αγώνας και η εξυπνάδα του προσώπου που την επιδιώκει.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στη ζωή όλων σας. 




Total
0
Shares
Previous Article

Οι Υποστηρικτές της 4ης Γιορτής Μανιταριού

Next Article

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ-ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πανελλαδικές 2018

Related Posts