Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγχαρητήρια K. Μητσοτάκη σε Κ. Αγοραστό για το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού

Η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια που φέρνει δωρεάν το γιατρό σε κάθε σπίτι
mhtsotakhs agorastos
Η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια που φέρνει δωρεάν το γιατρό σε κάθε σπίτι με τη σύγχρονη και απλή στη χρήση της εφαρμογή dr.Button

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δέχτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για το σύστημα τηλεϊατρικής που παρέχεται δωρεάν στους πολίτες της Θεσσαλίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να γίνει πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια που εφαρμόζει από τις 16 Μαρτίου τηλεϊατρική κατά του κορωνοϊού, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή δεκάδων γιατρών και την υποστήριξη των 4 Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.
Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, μετά τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής, ο Κ. Αγοραστός υπογραμμίζει την ανάγκη η τηλεϊατρική να ενταχθεί στο σύστημα του ΕΟΠΠΥ, ώστε η τηλεσυνεδρία, η διαδικτυακή επίσκεψη στο γιατρό, να θεωρείται επίσκεψη στο ιατρείο με τα ίδια προνόμια κάλυψης. Για να λάβει άμεσα απάντηση ότι ο Πρωθυπουργός τον συγχαίρει για την πρωτοβουλία του.

«Πρόκειται για ιατρική του μέλλοντος, σήμερα» τονίζει ο Περιφερειάρχης. «Η τηλεϊατρική είναι ένα έξυπνο και χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο, απλό στη χρήση του, που φέρνει το γιατρό σε κάθε σπίτι. Υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή, θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία, κάνουμε πράξη το «Μένουμε Σπίτι». Με την τηλεϊατρική αναχαιτίζουμε τη διασπορά του ιού, διασφαλίζουμε την υγεία γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, αποσυμφορούμε την προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία» επισημαίνει ο Κ. Αγοραστός.

Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Στη σελίδα drbutton.gr/thessaly ή από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας thessaly.gov.gr κάθε Θεσσαλός πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή, να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο. Η επικοινωνία είναι άμεση, βλέπεις τον γιατρό και σε βλέπει, τον ενημερώνεις για τυχόν συμπτώματα και παίρνεις άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και ιατρική καθοδήγηση. Σύντομη παρουσίαση διαθέσιμη σε video, στο https://www.youtube.com/watch?v=sWZXMp_vLW4

d37455a



Total
0
Shares
Previous Article
tsiakos

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article
karagiannis nikos

Μήνυμα Νίκου Καραγιάννη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου