Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο “Φλυτζάνι” των Αγράφων ο Σ.Π.Ορ.Τ.

Από το γνωστό σημείο συνάντησης των μέλη του ΣΠΟΡΤ, που είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός, ξεκινήσαμε και την περασμένη Κυριακή με προορισμό τα Άγραφα και συγκεκριμένα το Φλυτζάνι που είναι το στήθος της χαρακτηριστικής φιγούρας της Κοιμωμένης των Αγράφων με υψόμετρο τα 2.017 μ.

Με τα αυτοκίνητα μας φτάσαμε στο δασικό χωριό Δρυάδες που αφέθηκε δυστυχώς στην εγκατάλειψη του. Από το δασικό χωριό ξεκινήσαμε ακολουθώντας το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι από τους φίλους του ΕΟΣ Καρδίτσας.

Με τον καιρό σύμμαχο και τη καθαρή ατμόσφαιρα μιας και από βραδύς φύσηξε το βοριαδάκι που έδιωξε τη σκόνη προχωρήσαμε μέσα στο δάσος και στη συνέχεια στο αλπικό τοπίο φτάνοντας στον αυχένα από όπου φαίνεται το φλιτζάνι. Μετά από ολιγόλεπτη ξεκούραση συνεχίζουμε μικρή κατάβαση στο χαλιά για να συνεχίσουμε πάλι ανηφορίζοντας μέχρι τον αυχένα έχοντας δεξιά μας τους πέντε πύργους και αριστερά μας την απότομη κορυφή που είναι και ο στόχος μας.

Τα τριακόσια περίπου μέτρα υψομετρικής δεν στάθηκαν εμπόδιο για την ευέλικτη ομάδα μας για την απαιτητική αυτή κορυφή όπου απολαύσαμε την υπέροχη θέα, ξεκουραστήκαμε για λίγο κολατσίζοντας και αφού υπογράψαμε στο βιβλίο εντυπώσεων επισκεφτήκαμε και την δεύτερη δίδυμη κορυφή.

Κατά την επιστροφή, η βρύση στο τέλος του αλπικού τοπίου μας ξεδίψασε και μετά την ολιγόλεπτη στάση αναχωρήσαμε για το δασικό χωριό, έχοντας μαζί μας τις υπέροχες εικόνες από την όλη διαδρομή. Απολαύσαμε δε εθιμοτυπικά τον καφέ της χαλάρωσης στο χωριό Ανθηρό.

Μαζί μας για άλλη μια φορά ήταν και ο φίλος μας ο Πέτρος από τα Ιωάννινα που ήρθε να περπατήσει μαζί μας στα αγαπημένα του βουνά (Άγραφα) που αφού τον αποχαιρετήσαμε και του ευχηθήκαμε καλό κατευόδιο πήραμε αργά το βράδυ το δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα λοξοκοιτώντας μέσα από τα αυτοκίνητά μας στο βάθος του ορίζοντα τις κορυφές που ανεβήκαμε να χάνονται στο  σούρουπο.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/05) έχουμε προγραμματισμένη διήμερη ανάβαση στη Δρακόλιμνη Γκιστόβα και στην κορυφή του Γράμμου με εκκίνηση από τη Γράμμοστα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στα γραφεία του συλλόγου –Ομήρου 6, κάθε βράδι Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

flytzani agrafwn 1

flytzani agrafwn 3

flytzani agrafwn 5

flytzani agrafwn 2

flytzani agrafwn 4

flytzani agrafwn 6




Total
0
Shares
Previous Article

Οι μπασκετικές επιτυχίες και οι δεσμοί με την πόλη

Next Article

Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της το 4ο μνημόνιο είναι πραγματικότητα

Related Posts