Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Φεστιβάλ Κλένιας Κορινθίας ο Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Ν.Καρδίτσας “Ο Αγ.Δημήτριος”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας βρέθηκε προσκεκλημένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», στο Φεστιβάλ Κλένιας Κορινθίας, παρουσιάζοντας το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουλίου, το έργο «Οι γαρουφαλλιές του μπαρμπα Θανάση», μια αισθηματική κωμωδία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ντίνος Κορδώσης.

Στο κατάμεστο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, όπου εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, παρευρέθηκαν και αρκετοί Οξυώτες, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλένιας Παναγιώτης Σκούπας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε το Σύλλογό μας για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ και τον συγγραφέα-σκηνοθέτη Ντίνο Κορδώση, κάνοντας ταυτόχρονα και μια μικρή αναφορά στην πολυποίκιλη δράση του και στην προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην Πρόεδρο του Συλλόγου μας Μαρία Γκαραβέλα, όπου κι εκείνη ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλένιας για την τιμητική πρόσκληση αλλά και τον συγγραφέα-σκηνοθέτη για την πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο.

Παίρνοντας το λόγο ο δημιουργός, αναφέρθηκε στην υπόθεση του έργου και την πολύτιμη συμβολή για τη συγγραφή του στο βιβλίο του συγχωριανού μας, δάσκαλου Γιώργου Ηλ. Πάττα «Ιστορία και παράδοση της Οξυάς Καρδίτσας και της περιοχής των Αγράφων» αλλά και τις υποδείξεις των μελών της θεατρικής ομάδας. Τέλος ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της θεατρικής αυτής παράστασης αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.

Από το πρώτο λεπτό, η παράσταση κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών, σκορπίζοντας γέλιο και αποσπώντας δεκάδες θετικά σχόλια για τις άψογες ερμηνείες που απέδωσαν όλοι οι συντελεστές. Στο τέλος της παράστασης, ο συγγραφέας παρουσίασε ένα-ένα τα μέλη της ομάδας τα οποία καταχειροκροτήθηκαν για την εξαιρετική τους υποκριτική και σκηνική παρουσία, ενώ εκ μέρους τους ο Κώστας Μπλέτσας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, το σύλλογο Κλένιας για την πρόσκληση και τον δημιουργό κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του για τη συγγραφική και σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με την Πρόεδρο του Συλλόγου μας να προσφέρει δίσκο με παραδοσιακά κεράσματα (τσίπουρο και λουκούμια) στον Πρόεδρο του τοπικού συλλόγου και χειροποίητο ασημένιο κλωνάρι ελιάς στον δημιουργό, ευχαριστώντας για άλλη μια φορά και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κοινό που παρακολούθησε με απόλυτο σεβασμό την παράσταση. Από την πλευρά του ο κ. Σκούπας, έδωσε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ και μία γλάστρα με βασιλικό και η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο τοπικός σύλλογος στη θεατρική ομάδα, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και σε όσους Οξυώτες παρευρέθηκαν.

Συντελεστές της παράστασης είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Γεωργία Δ. Θεοδωράκη, Δήμητρα Π. Κωνσταντάκη, Βασιλική Χρ. Μπλέτσα, Δημήτρης Χρ. Μπλέτσας, Θανάσης Β. Πιτσάβας, Βασιλεία Κ. Μπλέτσα και Κώστας Δ. Μπλέτσας. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Ντίνος Κορδώσης, τη μίξη και επεξεργασία στο τραγούδι ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, το τραγούδι ερμήνευσε η Νάνση Κορδώση, και τη μίξη και επεξεργασία στα υπόλοιπα ακούσματα ο Μιχάλης Κ. Γκέκας.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο συγγραφέας και η θεατρική ομάδα του συλλόγου χρησιμοποιώντας αντικείμενα του Λαογραφικού Μουσείου Οξυωτών.

Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Ν.Καρδίτσας “Ο Αγ.Δημήτριος”

[supsystic-gallery id=73 position=center]




Total
0
Shares
Previous Article

Αναζήτηση κατοικιών για τη προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα

Next Article

Ο Α.Σ.Καρδίτσας διευρύνει τη δράση του οργανώνοντας και τα τμήματα κοριτσιών

Related Posts