Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Μεσενικόλα η τελετή λήξης του 48ου Διεθνούς Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων στη Λίμνη Πλαστήρα

48o raly Plastira

 Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται το 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων που οργανώνει η ΦΙΛΠΑ με συνδιοργανωτή του Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τόπο φιλοξενίας τη λίμνη. Την Παρασκευή (27/9) το πρωί δόθηκε η εκκίνηση από την πλαζ της Πεζούλας, με καταληκτικό σημείο της διαδρομής τα Μετέωρα. 

 Η σημερινή διαδρομή ξεκινά και πάλι από την Πεζούλα και ακολουθεί τη διαδρομή της λησμονημένης ιστορικής εθνικής οδού Καρδίτσης – Αγρινίου. Είναι ένα σχετικά άγνωστο μνημείο προπολεμικής εθνικής οδοποιίας, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειρονακτικά και λόγω ιστορικών συγκυριών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!. Πρόκειται για τον παλαιό δρόμο Μητρόπολη, στάση Μεσενικόλα, Μονή Κορώνας, Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού, μετά κατεβαίνουν Καταφύγι, Ραχούλα, Ίταμος, Καστανιά και καταλήγουν Λαμπερό.

 Ο Αγώνας ολοκληρώνεται με την ειδική διαδρομή Πλαζ Λαμπερού – Μεσενικόλα. Στην ιστορική πλατεία του Μεσενικόλα, θα γίνει και η τελετή λήξης και η απονομή των κυπέλλων στους νικητές και των αναμνηστικών.

 Ο δήμος λίμνης Πλαστήρα θα προσφέρει χωριάτικες πίτες κρασί και τσίπουρο Μεσενικόλα και η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορίαμβος». 

 Πρόκειται για την σπουδαιότερη εκδήλωση της χρονιάς για την λέσχη της ΦΙΛΠΑ, διότι θα αναδείξει και τον πρωταθλητή του CEERT 2019, καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος. Τις διαδρομές σχεδίασε  ο Αλυτάρχης του Ράλλυ Γιώργος Βαλληνδας, ο οποίος όργωσε την περιοχή της λίμνης για να βγάλει τις ειδικές διαδρομές, καθώς και τις προτεινόμενες ελεύθερες επιλογές της Κυριακής

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 48ο Ραλλυ παίρνουν μέρος περί τα 60 αυτοκίνητα από επτά (7) χώρες, Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Βουλγαρία και Κύπρο.

 Την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορικού Αυτοκινήτου εκπροσωπεί ο Ολλανδός J.J. Dolleman, ο οποίος είναι και ο διεθνής παρατηρητής, ο οποίος αξιολογεί τη διοργάνωση.

 Έλληνες και ξένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι με την ομορφιά της λίμνης, αλλά και την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία έχει αξιολογηθεί με υψηλή βαθμολογία, γεγονός που μετράει στην γενική κατάταξη των χώρας μας στο να διοργανώνει διεθνείς αγώνες.

 Οι φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου σήμερα το απόγευμα από τις 4μμ μέχρι τις 7μμ στο Μεσενικόλα, θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα και σπάνια μοντέλα που δεν κυκλοφορούν πλέον και έχουν την ομορφιά του παρελθόντος, ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγίες.

 Κατά την έναρξη του αγώνα έκανε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, καλωσορίζοντας τη διοίκηση της ΦΙΛΠΑ και τα πληρώματα ο ο οποίος ανέφερε μεταξύ των άλλων «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και στη λίμνη Πλαστήρα τη γιορτάζουμε με την εκκίνηση του 48ου Διεθνούς Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Αυτή είναι μια συμβολική εκκίνηση και της ίδιας της λίμνης Πλαστήρα για την αναζήτηση μιας θέσης ορεινού προορισμού, έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Είναι η ουσιαστική εκκίνηση για εκδηλώσεις εξωστρέφειας που επιδιώκει η νέα δημοτική αρχή, οι οποίες θα εισάγουν τη λίμνη Πλαστήρα σε τροχιά τουριστικής Ανάπτυξης. Οφείλουμε να προσπεράσουμε τη «μονοκαλλιέργεια» του εσωτερικού τουρισμού του Σαββατοκύριακου, είναι ένας κύκλος ο οποίος έκλεισε και έδωσε ό,τι ήταν να δώσει στην περιοχή. Είμαστε εδώ με νέες ιδέες και οράματα για την επανεκκίνηση του τόπου μας» 

 Στην αναμνηστική φωτογραφία  εικονίζονται (από δεξιά) ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ο διεθνής παρατηρητής J.J. Dolleman, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΦΙΛΠΑ Νίκος Κοζανίτης.

48o raly Plastira 1




Total
0
Shares
Previous Article
stoysfakia

Βράβευση για την ταβέρνα "...ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ" στο Μαυρομμάτι από την εταιρία "Beautifull Company"

Next Article
mouseia

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο