Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Δήμαρχο Καρδίτσας οι Τρίτεκνοι

Στο Δήμαρχο Καρδίτσας οι Τρίτεκνοι

 

Συζήτησαν για θέματα στήριξης της Τρίτεκνης οικογένειας

triteknoi karditsas tsiakosΣυνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος. Η συνάντηση αφορούσε σε ενημέρωση από την πλευρά των Τριτέκνων  για ζητήματα που αντιμετωπίζουν και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί η δημοτική αρχή να βοηθήσει. Οι Τρίτεκνοι κατ’ αρχάς ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το γεγονός ότι προώθησαν τη μείωση των δημοτικών τελών για τις οικογένειες των Τριτέκνων. Ωστόσο πρόσθεσαν και ορισμένα επιπλέον αιτήματα που αφορούν στη στήριξη της Τρίτεκνης οικογένειας. Ειδικότερα στο υπόμνημα που παρέδωσαν στο Δήμαρχο επισημαίνουν:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια παντελή απουσία του κράτους πρόνοιας. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες νοιώθουν στο πετσί τους την προκλητική αναλγησία του κράτους, που έχει ως αποτέλεσμα την μαζική φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Διαπιστώνουμε καθημερινά στις πολυμελείς οικογένειες καταστάσεις απελπισίας που ξεπερνούν και την πιο καλπάζουσα φαντασία. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της οικονομικής συρρίκνωσης και της κοινωνικής αφυδάτωσης, αναζητούμε τον φορέα που θα δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, προκειμένου να αγκαλιάσει με θαλπωρή αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Και ο φορέας αυτός δεν είναι άλλος από την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως τους δήμους. Τους δήμους με τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα, αλλά – πιστεύουμε – και με το ανθρώπινο πρόσωπο που θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών των οικογενειών.

Κύριε Δήμαρχε, έχουμε ως δεδομένο τις ευαισθησίες σας σε κοινωνικά θέματα, διότι με το που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, δείξατε έμπρακτα τις προθέσεις σας, με την μείωση των δημοτικών τελών προς τις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Καρδίτσας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε την καλή και γόνιμη συνεργασία και να ζητήσουμε να ικανοποιήσετε και τα παρακάτω απλά – λογικά αίτημα μας.

  1. Μείωση της συνδρομής στον ΔΟΠΑΚ (κολυμβητήριο) κατά 50% στις τρίτεκνες οικογένειες.
  2. Επίσης να μειώσετε κατά 50% σε οργανισμούς του Δήμου όπου απαιτείται συνδρομή, η τροφεία για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  3. Εφαρμογή του Νόμου για τις προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο, να ισχύσει η ποσόστωση 8%.
  4. Επίσης να ληφθεί μέριμνα για την, μείωση της τιμής των δημοτικών πάρκινγκ στις τρίτεκνες οικογένειες.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μα την υπηρεσία του Δήμου και με την εθελοντική μας ομάδα, επιθυμούμε να εξωραΐσουμε και να αναβαθμίσουμε το άλσος Παπαράντζας (καταθέσαμε πρόταση στην επιτροπή διαβούλευσης), σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Ευχαριστούμε και ευελπιστούμε σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος είπε ότι είναι πάντοτε στο πλευρό των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών όπως και όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο για τα συγκεκριμένα αιτήματα είπε ότι θα τα εξετάσει και θα προσπαθήσει να τα ικανοποιήσει εξαντλώντας κάθε περιθώριο.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Παπαλό

triteknoi karditsas papalosΣτη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Τριτέκνων επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Κων/νο Παπαλό. Οι Τρίτεκνοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να μεριμνήσει για την επέκταση των ευεργετικών καλύψεων που έχουν Τρίτεκνοι και άλλες κοινωνικές ομάδες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, δηλαδή στον Καλλικρατικό Δήμο. Ο κ. Παπαλός δεσμεύθηκε πως σύντομα θα φέρει προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ το αίτημα τους το οποίο το χαρακτήρισε απολύτως εύλογο και δίκαιο. Επίσης στη συνάντηση οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία προς όφελος των τρίτεκνων οικογενειών.

 




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση εργασίας ΣΒΘΣΕ με τον Υπ. Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη

Συνάντηση εργασίας ΣΒΘΣΕ με τον Υπ. Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη

Next Article
Λία Γκουντρουμπή: Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου και εγώ

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου της Ε. Γκουντρουμπή "Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ"

Related Posts