Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο αστικό πράσινο θα είναι αφιερωμένη η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Θα πραγματοποιηθεί από 22 – 25 Σεπτεμβρίου

Θα πραγματοποιηθεί από 22 – 25 Σεπτεμβρίου

Από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., τις Διευθύνσεις Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και άλλους φορείς.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο αστικό πράσινο, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν οι πόλεις στις οποίες ζούμε να γίνουν πιο βιώσιμες προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος. Ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό συζήτηση είναι : πολίτες και αστικό πράσινο, φυσική καλλιέργεια και αναβλάστηση στον αστικό ιστό, αστικοί λαχανόκηποι, υιοθεσία χώρων πρασίνου, σχολικοί κήποι και άλλα.

Αυτά, όπως και πολλές ακόμη λεπτομέρειες και διαδικαστικά ζητήματα, απασχόλησαν την Οργανωτική Επιτροπή κατά την τελευταία συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου στην αίθουσα της ΑΝ.ΚΑ. Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αυτή γιορτή της οικολογίας, που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς  για το Νομό μας και όχι μόνο, συνεχίζονται με ρυθμούς εντατικούς.

Σύντομα, εξάλλου, θα ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

Το πρόγραμμα της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα περιλαμβάνει επίσης ημερίδα με θέμα το αστικό πράσινο, όπου και αφιερώνεται η διοργάνωση, όπως και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοιχτή και καλεί φορείς και πολίτες να συνδράμουν σ ΄ αυτή την προσπάθεια αφού τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της οικολογίας μας αφορούν όλους.

Για επικοινωνία: e-mail : info@oikosfaira.gr, ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr, τηλ. 6973999653




Total
0
Shares
Previous Article

Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο το Σάββατο 16 Ιουλίου στα Μεσάγγαλα

Next Article

Μας άφησε η Βεργίνα…