Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο Αιγάλεω απέναντι στον πανίσχυρο Διαγόρα δοκιμάζεται το Σάββατο ο Α.Σ.Κ.

ΑΣ Καρδίτσας

 

Με όπλο την καλή ψυχολογία

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τον Α.Σ.Καρδίτσας KSD, που το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κλειστό του Αιγάλεω, αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από μια μεγάλη νίκη και έχουν πίστη στις δυνάμεις τους, η οποία τονώθηκε μετά την εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Α.Σ.Κ. έδειξε πάθος, θέληση και εξαιρετική αμυντική λειτουργία, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό σε μόλις 49 πόντους ενεργητικό και μάλιστα, σε 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στην επίθεση βρήκε μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να πάρει μια καθαρή και δίκαιη νίκη με 58-49 μπροστά σε σχεδόν 2.000 θεατές, σημειώνοντας μια ιστορική νίκη για το μπάσκετ της Καρδίτσας.

Το παιχνίδι απέναντι στο Διαγόρα είναι τελείως διαφορετικό, μιας και οι παίκτες του Κώστα Κομποδιέτα θα αγωνιστούν στην έδρα μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας. Ο Διαγόρας, έχει ήδη κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας και βρίσκεται ήδη στους «4» του θεσμού, έχοντας αποκλείσει τρεις ομάδες της Basket League, κατά σειρά τον Πανιώνιο, τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ. Ο Διαγόρας στον ημιτελικό το Φεβρουάριο θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με έπαθλο την είσοδο στο μεγάλο τελικό. Τα μεγάλα… κανόνια του Διαγόρα, είναι οι Λιακόπουλος και Καράμπουλας, ή αλλιώς οι δυο πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας. 21,8 πόντους μ.ο. μετρά ο Λιακόπουλος, 20,0 ο Καράμπουλας, μαζί τους και οι Κουκάς, Πολυτάρχου, Πετροδημόπουλος, Μαχαίρας και βέβαια, ο Διαγόρας είναι με διαφορά η καλύτερη επιθετικά ομάδα της κατηγορίας, με 89,3 πόντους ανά αγώνα. Αυτό είναι και το πρώτο ζητούμενο για τον Α.Σ.Κ., να καταφέρει να περιορίσει τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Διαγόρα, να ελέγξει το ρυθμό και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί από το παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Ο Σεραφείμ Θέος βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης μετά τον τραυματισμό του στο πόδι και θα είναι εκτός αποστολής απουσιάζοντας για τρίτο συνεχόμενο ματς, ενώ απών θα είναι και ο νεαρός Χρήστος Ζωιτσάκος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι στην προπόνηση της Δευτέρας. Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είναι ετοιμοπόλεμοι και με διάθεση να παλέψουν, στο τελευταίο επίσημο ματς της χρονιάς. Με τη 12η αγωνιστική, ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2019, αλλά η συνέχεια είναι συναρπαστική, με το πρωτάθλημα να ξεκινά και πάλι το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, με τον Α.Σ.Καρδίτσας KSD να υποδέχεται το Αγρίνιο.




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Next Article
«Η Μεγάλη μου Νύχτα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

«Η Μεγάλη μου Νύχτα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων