Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόβλημα των κτηνοτρόφων Λ. Πλαστήρα με τη ΖΟΕ

Dimarxeio Plastira mouzakinews 860

 

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗ ΖΟΕ 

Νομοθετική πρόταση επέδωσε ο δήμαρχος κ. Νάνος στον υπουργό

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού στην Καρδίτσα. Ο κ. Νάνος έθεσε το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργεί στους κτηνοτρόφους η Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) λίμνης Πλαστήρα, η οποία δεν επιτρέπει την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν οι κτηνοτρόφοι άδεια ποιμνιοστασίου και ουσιαστικά τα κοπάδια είναι παράνομα. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να πάρουν επιδοτήσεις, να παραδίδουν κτηνοτροφικά προϊόντα, να κάνουν δηλώσεις και τούτο διότι δεν έχουν άδεια λειτουργίας… λόγω ΖΟΕ!

Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν επί δεκαετίες και κοπάδια που πέρασαν από πατεράδες σε γιούς είναι αυτή τη στιγμή εκτεθημένοι. Κάποιοι προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα μετεγκαταστάθηκαν σε χωριά του κάμπου που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και άλλοι εκδήλωσαν πρόθεση να πουλήσουν τα κοπάδια τους. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο επάγγελμα ή δεν έχουν άλλη επαγγελματική επιλογή, είναι σε τραγικό αδιέξοδο.

«Η τοπική κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό και πρέπει άμεσα να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία» τόνισε ο κ. Νάνος.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμαρχος προτείνει διάταξη νόμου με την οποία παρατείνεται το προηγούμενο καθεστώς, μέχρι να ρυθμιστεί από τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια η χρήση γης και να επιτραπεί η νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο υπουργός κ. Τσιάρας και η βουλευτής Καρδίτσας κ. Σκόνδρα. Ο υπουργός είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα προς την κατεύθυνση της πρότασης.




Total
0
Shares
Previous Article
ergasia mouseio manitariwn

Θέση Εργασίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Next Article
Παρουσίαση δράσεων τουριστικής προβολής της Περ. Θεσσαλίας - Κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο

Παρουσίαση δράσεων τουριστικής προβολής της Περ. Θεσσαλίας - Κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο