Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Κόζιακα, μια μέρα φθινοπωρινή, ανταριασμένη

Η αναβολή της προγραμματισμένης ανάβασης στη μακρινή κορυφή Φούρκα της Κακαρδίτσας, οδήγησε τα βήματά μας στον κοντινό και αγαπημένο μας Κόζιακα.

Ξεκινώντας από τα «Λιβάδια Περτουλίου», η πρώτη σκέψη μας ήταν μια πεζοπορία ως την Γλυκομιλιά και επιστροφή, διαδρομή που ξανακάναμε παλαιότερα. Σκέψη που αποδείχτηκε κακή, αφού φτάνοντας στη διασταύρωση για το χωριό, ο καλός μέχρι τότε δασόδρομος έδινε τη θέση του σε λασπόδρομο που κατηφόριζε παράλληλα με το ρέμα. Αλλάζοντας προορισμό, συνεχίσαμε ανηφορίζοντας στον δασόδρομο που οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο του Κόζιακα.

Είναι ένα κομμάτι που μέχρι τώρα αποφεύγαμε να κάνουμε, προτιμώντας τα γνωστά μονοπάτια μέσα στο δάσος, αλλά αποδείχτηκε σωστή επιλογή τόσο λόγω της ανταριασμένης μέρας με τη βροχή να κρέμεται στην άκρη της, όσο και λόγω της ομαλής ανάβασης που καθόλου δεν μας κούρασε.

Μετά από δίωρη πεζοπορία φτάσαμε στο καταφύγιο στο οποίο γίνονται εργασίες ενόψει της χειμερινής περιόδου. Οι γύρω κορυφές τυλιγμένες στην ομίχλη, αποθαρρύνουν την ανάβαση, αλλά καθόλου δεν στενοχωρηθήκαμε. Είπαμε, μια βόλτα ήταν αυτή, έτσι για να ξεμουδιάσουμε, να μη χαραμίσουμε την Κυριακή μας στην καθημερινότητα της πόλης.

Καθισμένοι στα παγκάκια του προαύλιου κολατσίζουμε πρόχειρα με ότι έχουμε φέρει μαζί μας. Κουβέντα την κουβέντα, η ώρα πέρασε, η υγρασία τρύπωσε κάτω από τα ρούχα μας, η επιστροφή άρχισε να γίνεται ανάγκη.

Αποφεύγοντας την επανάληψη της ίδιας διαδρομής, προτιμήσαμε να κατεβούμε από το σημαδεμένο μονοπάτι, που κινούμενο στην αρχή νότια, περνά από κάποια από τα ομορφότερα σημεία του Κόζιακα, για να στραφεί στη συνέχεια βόρεια κατεβαίνοντας με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο.

Μετά από ένα στενό πέρασμα στα βράχια, το τοπίο αλλάζει εντελώς δίνοντας τη θέση του σε πράσινες ακόμα φτέρες, έλατα και συστάδες φυλλοβόλων δέντρων.

Τα ρέματα που γέννησαν οι τελευταίες βροχές οργώνουν την πλάτη του βουνού γεμίζοντας λάσπες το μονοπάτι. Στον ίσκιο των ελάτων πλήθος τα μανιτάρια, αφορμή για φωτογραφίες και συζητήσεις για το είδος και την εδωδιμότητά τους.

Επιστρέψαμε στα αυτοκίνητά μας μετά από τέσσερις ώρες όμορφης, ξεκούραστης πεζοπορίας, ένα είδος προθέρμανσης για τις επόμενες πιο απαιτητικές διαδρομές του προγράμματος.

koziakas4

Τα νέα του Συλλόγου

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.

Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook.

koziakas9

koziakas8

koziakas1

koziakas10




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Προσφορές σε καταστήματα λόγω Εβδομάδας Κινητικότητας

Next Article

Το φυσικό μεταλλικό νερό "Θεόνη" πιστοποιείται με το Emirates Quality Mark!

Related Posts