Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον απόηχο του προσυνεδρίου της Ν.Δ.

Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Στελέχους της Ν.Δ., Ιατρού καρδιολόγου

Είναι ίσως από τις λίγες φορές που μια συνεδριακή διαδικασία κύλησε υποδειγματικά, το σημαντικότερο όμως είναι ότι κύλησε με ουσιαστικά συμπεράσματα. Η Νέα Δημοκρατία το είπε και το έκανε πράξη. Το προσυνέδριό της είχε ουσία και όχι απλά ανακοινώσεις. Απλοί πολίτες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων και πολιτικοί έκαναν ουσιαστικό διάλογο για όσα μας αφορούν ως περιοχή, για όσα αφορούν στον αγροτικό τομέα, για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε σε μια αλλαγή παραδείγματος. Τελικός στόχος η έξοδος από την κρίση στην οποία η σημερινή κυβέρνηση μας οδηγεί όλο και πιο βαθιά.

Από το προσυνέδριο της Ν.Δ.,  ιδιαίτερα για τον αγροτικό τομέα, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  1. Στήριξη στις σύγχρονες ομάδες παραγωγών, μακριά από το αποτυχημένο μοντέλο των κρατικοδίαιτων αγροτικών συνεταιρισμών, ρίχνοντας το βάρος στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων.
  2. Ενίσχυση των παραγωγών που τολμούν να επενδύσουν  σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλότερη κερδοφορία και λιγότερη εξάρτηση από το κράτος.
  3. Κατάργηση των εμποδίων που κρατάνε πίσω τους παραγωγούς που θέλουν να επενδύσουν και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες.
  4. Η ατομική προσπάθεια θα πρέπει να οδηγεί σε αύξηση  του διαθέσιμου εισοδήματος του αγρότη, στο πλαίσιο της συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης και με βάση τη ψηφισμένη από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ, προτείνεται για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο εισαγωγικός συντελεστής του φόρου εισοδήματος να μειωθεί δραστικά από το 22% που είναι σήμερα στο 9%. Επιπλέον κατάργηση του αντιπαραγωγικού φόρου που επιβλήθηκε στο κρασί.
  5. Στόχος είναι να αλλάξει η σχέση της κεντρικής κυβέρνησης με τους αγρότες. Για αυτό τον λόγο προωθούνται δομικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποκτά νέα δομή, ώστε να έχει επιτελικό ρόλο. Επίσης θα δίνει έμφαση σε ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων αγροτών, τη στιγμή που η χώρα μας έχει το λιγότερο εκπαιδευμένο αγροτικό πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και βέβαια αγρότης  χωρίς νερό δεν γίνεται: Για αυτό ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε τη λελογισμένη και στα πλαίσια των αναγκών μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα.

Τι θα πρέπει να κρατήσουμε από το προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Λάρισα; Την αποφασιστικότητα του αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών της παράταξης να κάνουν βαθιές τομές σε όλους τους πάσχοντες τομείς. Την αποφασιστικότητα να πέσουν τίτλοι τέλους στο σήριαλ της Ελληνικής παθογένειας που κράτησε δεκαετίες, και που δυστυχώς με τη σημερινή κυβέρνηση, φαίνεται να παίρνει παράταση ζωής.

Η ώρα για να αλλάξει η χώρα ώστε να μην βουλιάξει έχει έρθει. Η Ν.Δ. ως υπεύθυνο  κόμμα το οποίο πάντα στην ιστορία του πήρε τις μεγάλες αποφάσεις, σύντομα θα κληθεί να αναλάβει και πάλι τις ιστορικές της ευθύνες. Και είναι βέβαιο πως θα επιτελέσει το καθήκον της στο ακέραιο απέναντι στη νέα γενιά, απέναντι σε όλες τις Ελληνίδες σε όλους τους Έλληνες.




Total
0
Shares
Previous Article

Πράξη δικαιοσύνης και όχι ελεημοσύνη η διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Next Article

Β' Βραβείο για το Βαγγέλη Ντελή για τη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…